El Govern de Gandia aprova en sessió plenària la plantilla de personal i el pressupost municipal per al 2023

El ple celebrat este matí a l’Ajuntament de Gandia ha aprovat amb els vots a favor de PSPV-PSOE i Compromís Més Gandia Unida, l’abstenció del regidor no adscrit, i el vot en contra del PP, la plantilla de personal per a enguany. També s’ha aprovat amb els vots a favor dels membres del govern i l’abstenció del regidor no adscrit i el vot en contra del PP, el pressupost per al 2023, dos documents que marquen el funcionament del consistori per a enguany.

En primer lloc, s’ha aprovat la proposta de l’executiu per a la plantilla de personal del 2023. Una plantilla aprovada a les respectives meses de negociació. Sobre la plantilla, l’edil de Recursos Humans, Carmen Fuster, ha destacat que esta proposta permet l’ordenació de les places creades a l’Ajuntament de Gandia i fer front als reptes que “ens esperen durant este exercici”. La regidora socialista ha agraït la gran tasca feta pels tècnics municipals del departament i els agents socials que han fet possible “la validació democràtica de les decisions de gestió de personal per tindre una administració més preparada”.

Sobre el pressupost de 2023, l’edil d’Economia i Hisenda, Salvador Gregori, ha destacat dels comptes municipals que són “realistes i legals” i que es complementaran amb una segona ronda pressupostària mitjançant el finançament de nova despesa en els romanents de tresoreria de la liquidació del 2022

L’edil responsable d’Economia ha destacat com a objectius del document l’impuls als sectors productius, l’ajuda a les famílies més vulnerables o l’impuls de les infraestructures, alhora que es rebaixa el deute, es reduïxen els impostos i es generen recursos per aportar als cofinançaments que exigix l’arribada dels fons Next Generation.

D’una manera més numèrica, les dades més significatives dels comptes del 2023 són les següents:
El conjunt de les inversions puja un 7,3% per impulsar el desenvolupament de la ciutat i finançar els fons Next Generation.
La partida de serveis socials augmenta el 13,6%.
S’amortitzen 5 milions d’euros amb la qual cosa s’acabarà la legislatura en 265 milions de deute.
El comerç de Gandia rep un nou impuls pressupostari mitjançant els xecs consum i incrementa la dotació global de l’àrea en un 91,4%.
La projecció urbanística de la ciutat rep un increment de 9,6%.
Les festes populars més arrelades com són les Falles i la Setmana Santa incrementen la seua dotació un 14,1% i un 15,5% respectivament.
L’àrea de Cultura consolida la importància amb un 4,5% i l’IMAB millora la dotació pressupostària pujant un 19,7%.
Altres àrees com a Serveis bàsics tindran una millora considerable amb els romanents de tresoreria.

Per acabar, el regidor socialista ha afirmat que són uns pressupostos continuistes. “Este és l’últim pressupost d’esta legislatura. Al costat dels de la legislatura l’anterior, han estat huit anys d’un treball intens que ha permés que les finances d’esta ciutat no tinguen res a veure amb l’estat en què ens les vàrem trobar. No ho dic jo. Ho diuen tots els indicadors econòmics, passats i actuals, reflectits per la mateixa Intervenció municipal”, ha afirmat.