El Govern de Gandia confirma que ha pagat 200.000 € més per l’edifici de la Citroën. En total ja són 2.700.000 €

La regidora del PSPV-PSOE en Gandia, Liduvina Gil, ha denunciat hui que el govern municipal confirmà en la passada Comissió d’Urbanisme el pagament d’altres 200.000 € més a l’empresa propietària de l’edifici on es pretén instal·lar el retén de Policia de la ciutat de Gandia. Un nou pagament que se suma a les quantitats ja abonades pel govern a l’empresa propietària d’este immoble, i que ascendixen a un total de 2.700.000 €. Fins ara, el govern municipal havia abonat en successius pagaments la quantitat de dos milions i mig d’euros, però esta nova quantitat de diners ja confirmada eleva la quantitat total als 2.700.000 euros, per un edifici, denuncien els Socialistes, que encara ni ha començat les seues obres.

Un procediment de pagament que s’encetava el 28 de febrer de 2012, amb l’abonament del primer mig milió d’euros als propietaris de la Citroën. Una quantitat i un procediment que es repetien el 9 de març i el 20 de juliol de 2012. El 14 de novembre de 2012, el govern del PP abonà la quantitat d’un milió d’euros més per l’adquisició de l’edifici.

D’altra banda, Gil ha valorat hui l’anunci de que la quebra de la Generalitat i la impossibilitat d’augmentar el seu deute retarden l’inici de les obres del retén de la Policia Local que el govern de la ciutat pretén construir en l’edifici del concessionari Citroën. Per a Gil, a la quebra de la Generalitat se suma “l’elevada despesa que ha suposat al govern del PP de Gandia comprar l’immoble, una operació fosca i molt cara per a les butxaques dels gandians”. Una operació fosca perquè, tal i com han vingut denunciant els socialistes, el govern de Gandia va pagar 1,5 milions a l’empresa propietària amb la promesa que aquesta havia d’abandonar l’edifici, i no va ser fins molts mesos després quan la mercantil va deixar de desenvolupar la seua activitat en un edifici que ja era propietat municipal.

A més, els Socialistes recorden que hi ha encara molts dubtes “sobre el procediment de compra de l’edifici i les quantitats abonades, que han suposat una despesa insuportable per a un Ajuntament com el de Gandia i un moment com l’actual”, segons Gil.

Els socialistes de Gandia han assegurat també que amb el que s’ha pagat fins ara per un retén que ni ha encetat les obres, ja tindríem un retén molt més barat i en marxa en un edifici nou, tal i com hem plantejat des d’un principi”.

Amb les últimes dades conegudes, Gil ha demanat al responsable de Seguretat de la ciutat, el mateix alcalde Arturo Torró, que explique “quants diners s’ha abonat fins el moment, quan s’encetaran les obres i per què la Generalitat, que és del seu partit, retarda este projecte”.