El govern de Gandia es querellarà contra Soler y Gregori si no rectifiquen les seues greus acusacions  

 

Gandia 24 de novembre 2015.- El portaveu del govern de Gandia, Jose Manuel Prieto, ha comparegut davant els mitjans de comunicació per anunciar que el govern de Gandia ha donat de termini als populars fins divendres que ve per rectificar les seues declaracions d’avui on posaven en dubte el procés seguit per adjudicar els contractes de les obres del pla de la Diputació de València i on qüestionaven l’import d’algun dels contractes. “No tot s’hi val, ja estem cansats de l’ombra del dubte i no tot val en el debat polític. El PP té fins a final d’aquesta setmana per rectificar les seues afirmacions i insinuacions o aquest govern es querellarà contra els que les han fet perquè ens semblen falses i inadmissibles“.

 

No poden donar lliçons de transparència aquells que han estat sistemàticament condemnats per violació dels drets fonamentals per ocultar informació a la ciutadania i a l’oposició. No són qui per parlar d’accés a la informació. El PP és perfectament sabedor que amb els temps que ha marcat la Diputació, era impossible invertir els diners si es feien adjudicacions per concurs. Per això, i seguint amb el que marca la llei, ens hem ajustat al temps de què disposàvem per a contractar, bé a través de contractes menors, o bé a través de procediments negociats” va afirmar el portaveu.

 

Prieto ha denunciat “allò gratuïta que és la mentida i el fàcil que és vomitar sobre intoxicacions posant en dubte projectes que queden meridianament clars amb els informes dels tècnics municipals”.

 

El portaveu del govern ha volgut aclarir les ombres de dubte abocades pel PP sobre tres de les adjudicacions realitzades.

En el cas del Centre Social de Kentucky, el portaveu ha reconegut que quedaven a 10.000 € per pagar en concepte de construcció de la caseta però ha afegit que el PP “ha amagat als calaixos altres dues factures corresponents al mateix projecte que ascendeixen a més de 28.000 i que són de l’etapa del PP. A més, hem d’invertir diners a rehabilitar i condicionar un solar que ells van deixar parat pels seus impagaments“.

 

En el cas de la rotonda del carrer Músic Úbeda que denunciaven els populars, l’explicació de Prieto ha estat que “una cosa és pintar un parell de ratlles a l’asfalt i posar dos pilons que duren dos dies, i una altra molt diferent és construir una rotonda amb totes les garanties per als vehiclesi afegia que “nosaltres no farem com en la passada legislatura, encara tenim la rotonda del Jardinet per pagar. Amb aquest govern no quedarà res per pagar“.

 

Sobre la coberta del col·legi Mondúver, l’edil ha mostrat als mitjans de comunicació la memòria realitzada per un tècnic municipal el passat mes de maig on queda demostrat que el cost de l’actuació és de 59.999 €, “ací respectem escrupolosament el que diuen els tècnics i són ells els que els xifren. En cap cas el preu el posen els polítics“.

 

El portaveu ha tornat a explicar que en el cas dels contractes menors, tots tenen una memòria valorada on és un funcionari qui decideix el preu del contracte. Per la seua banda i pel que fa als processos negociats, són els mateixos projectes els que regeixen els imports, ja que tots els processos han estat rectificats per tècnics de l’Ajuntament. “Tots els contractes passen pel Departament de Contractació, ací ja no està IPG per derivar els contractes inexplicables i que ningú del PP volia que es feren públics. El mateix PP, esquitxat per la Púnica, que ens ha portat als quatre anys més foscos que es recorden a cap ajuntament dEspanya“.