El Govern de Gandia es remodela i prepara el camí de la recuperació postpandèmia

Tot just quatre dies després de la investidura de José Manuel Prieto com a alcalde i l’eixida de Diana Morant de l’alcaldia per a incorporar-se com ministra de Ciència i Innovació al Govern d’Espanya, la ciutat de Gandia ja té nou govern. Un executiu que ha estat remodelat en l’àmbit de les regidories del Grup Municipal Socialista per a assumir les delegacions que gestionava tant l’exalcaldessa com l’actual alcalde.

“Es tracta de canvis continuistes que mantenen la veu única de l’executiu municipal i que mantindran el rumb de les polítiques que ja hem posat en marxa”, ha destacat Prieto, qui ha afegit que “la transició ha durat uns dies i demà els regidors i regidores estaran a plena dedicació treballant en els seus departaments”.

La màxima autoritat municipal també ha volgut incidir en la continuïtat en les prioritats del Govern local perquè “tenim clar el rumb i mantindrem els principis del Pacte del Serpis”. L’alcalde també ha avançat durant la seua compareixença que “a l’agost es procedirà a efectuar una avaluació dels objectius del pacte i a reeditar les prioritats noves. Enfocarem aquelles que ens han canviat i ens prepararem per al més important: la recuperació econòmica, social i emocional de Gandia. Este és el govern de la recuperació, de la capitalitat i el lideratge. Perquè l’objectiu principal és l’impuls en tots els àmbits”.

Sobre els fons europeus Next Generation EU, Prieto ha informat que es procedirà a crear un grup de treball que permeta la seua execució ràpida, on participaran l’alcalde, els dos grups que formen el Govern de Gandia, a més dels membres de l’Oficina de Projectes Europeus on estan representats tècnics municipals de totes les àrees implicades. “Gandia rebrà milions d’euros i es fa necessari que afinem els projectes que presentem a Europa perquè estos diners ens ajuda a transformar i recuperar-nos durant l’etapa postpandèmia”, ha assenyalat.

Al mateix temps, Prieto ha informat que ha proposat com a regidora a Inma Rodríguez, una incorporació que es farà efectiva en el ple municipal una vegada siga acceptada la seua credencial per part de la Junta Electoral Central. Rodríguez dirigirà l’àrea de Benestar Social i presidirà la Junta de Districte de Corea. Sobre la nova regidora, l’alcalde ha destacat que procedix del sector sociosanitari i que treballa des de 2007 a una residència de gent gran i que ha format part de diversos col·lectius i associacions. “Com a nova responsable de benestar social podrà aportar la seua experiència professional”, ha ressaltat.

Per a finalitzar, la primera autoritat municipal ha declarat que “treballarem sense descans, sense hores, com hem fet fins ara, però redoblant els esforços. Multiplicant la presència: a cada carrer, a cada barri, amb cada persona. Els problemes dels ciutadans són els nostres problemes més importants. Tenim un objectiu final: continuar obrint, entre tots, la millor etapa de Gandia. Conscients del repte i conscients del moment, treballarem amb passió per Gandia”.

 

CANVIS EN L’ESTRUCTURA DEL NOU GOVERN DE GANDIA

Alcalde: José Manuel Prieto (manté l’Assessoria Jurídica Municipal; Escena Urbana i Fira, la qual inclou les celebracions de l’Any Jubilar de Sant Francesc de Borja).

Carmen Fuster Mollá (manté: Polítiques Educatives. Afegix: Recursos Humans; segona tinent d’alcalde).

Miguel Ángel Picornell Canut (manté: Serveis Bàsics al Ciutadà i Qualitat Urbana; Junta de Districte del Grau-Venècia-Rafalcaid. Afegix: Coordinació Territorial; Contractació; tercer tinent d’alcalde-regidor secretari de la Junta de Govern Local; coportaveu del Govern de Gandia).

Liduvina Gil Climent (manté: Sanitat i Polítiques Saludables; Mediació i Convivència; Relacions Internacionals i Agermanaments; Gent gran i Centres de Convivència; Infància; Benestar Animal. Afegix: IMAB; Junta de Districte de Marxuquera).

Vicent Mascarell Tarrazona (manté: Turisme i Platges. Afegix: Smart City i Projectes Europeus; portaveu del Grup Municipal Socialista).

Nacho Arnau Lorente (manté: Seguretat Ciutadana; Trànsit i Mobilitat. Afegix: Govern Interior i Coordinació Administrativa; Falles; Junta de Districte de Beniopa).

Inma Rodríguez Calderón (nova incorporació que assumix Benestar Social; Junta de Districte de Corea).