El govern de Gandia facilita l’arribada d’un nou hotel de quatre estreles superior i 200 habitacions en la platja de Gandia

Gandia 4 juliol 2018.-  L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant i el coordinador general d’Urbanisme, Vicent Mascarell, han comparegut aquest matí en roda de premsa per a anunciar que el govern de Gandia ha iniciat el procés administratiu, juntament amb l’empresa Infilev, SL, per a la construcció d’un hotel, probablement de quatre estreles superior, de 12 plantes i 200 habitacions, en els carrers Atlàntic i Illes Balears de la platja (en l’àmbit de nuclis antics de la platja de Gandia).

 

La parcel·la, coneguda com “Los Álamos” i propietat de la mercantil, té una superfície de 8.000 metres quadrats. La intenció de l’empresa és executar una edificació destinada a ús hoteler en 2.800 metres quadrats i una altra, d’habitatges d’ús residencial de 5.000 metres quadrats.

 

La màxima responsable en matèria Turística de la ciutat, Diana Morant ha informat que des de fa mesos es vénen mantenint reunions amb la mercantil. “Gràcies al treball de l’actual govern, la mercantil ha canviat la seua proposta inicial que passava per destinar tota la parcel·la a ús residencial, per una altra amb una gran part d’ús hoteler a més de cedir a la ciutadania una nova zona verda de caràcter públic de 300 metres quadrats, que abans no existia. Mitjançant la creació d’un espai lliure, s’optimitzaran les condicions urbanístiques d’aquest espai urbà, al mateix temps que es millora la relació equipaments/edificabilitat. És una molt bona notícia per a la ciutat“.

 

Durant la roda de premsa s’ha recordat que el primer desenvolupament urbanístic en aquest espai data dels anys 50 i consistia en un model de planejament urbanístic caracteritzat per una mera previsió de vials i illes d’habitatges en quadrícula freturoses de qualsevol tipus d’equipament, espai lliure i dotació.

 

Per a possibilitar l’operació, el govern signarà amb la mercantil un conveni basat en un instrument que es va aprovar en la legislatura on José Manuel Orengo era responsable de Turisme, que incentiva la construcció d’hotels amb la finalitat d’augmentar la capacitat d’atraure turistes a la nostra ciutat i millorar la platja de Gandia augmentant l’oferta hotelera que ara mateix se situa en 5.575 places i que aquest estiu augmentaran amb la reobertura d’un hotel en la ciutat.

 

“Com a alcaldessa i també com a responsable de la gestió turística d’aquest Ajuntament, vull agrair, en primer lloc, a l’empresa el seu esforç inversor en la nostra ciutat i la seua aposta ferma per Gandia. Podrien haver triat un altre lloc, però ens han escollit a nosaltres. Aquesta és una demostració s que Gandia torna a ser atractiva per a invertir perquè funciona, una vegada hem retornat el clima de confiança, honestedat i tranquil·litat en la ciutat” “A més vull agrair a Vicent Mascarell i els tècnics del departament d’Urbanisme, el treball que han realitzat perquè aquesta iniciativa siga possible” va declarar Diana Morant qui ha recordat que Gandia, segons Hosbec, va encapçalat la desestacionalització turística en 2017 en tota la Comunitat Valenciana. “Estic segura que aquest nou hotel contribuirà a millorar aquestes xifres encara més“.

 

Per la seua banda, Vicent Mascarell ha declarat que “l’Urbanisme és tot, ja que suposa l’instrument que millor possibilita el canvi en les ciutats i seguir avançant cap als models de ciutat en els quals creiem“.

El coordinador general d’Urbanisme va informar que aquesta iniciativa ha sigut possible pel fet que “comptàvem amb un instrument que en el seu moment va ser engegat per a modificar el plantejament urbanístic fa 12 anys” “És una actuació urbanística sense precedents en la nostra ciutat tant en el fons com en la forma, perquè amb la signatura d’aquest conveni urbanístic facilitem la viabilitat d’aquest projecte immobiliari i hoteler en la nostra platja, a més de crear un nou espai verd per als residents de la zona” “Vull agrair des d’ací la predisposició de la mercantil per apostar a mitjà i llarg termini abandonant el model urbanístic dels anys 70 i 80. El conveni permet que l’hotel compte amb 12 plantes el que millora la viabilitat total del projecte“.