El Govern de Gandia mobilitza prop de 3 milions d’euros per reduir el deute municipal gràcies al romanent de tresoreria

La Junta de Govern celebrada dilluns passat va aprovar una amortització del deute municipal que ascendix a tres milions d’euros. Esta mobilització ha estat possible gràcies al fet que el romanent de tresoreria d’enguany ha donat una dada positiva de 25,1 milions d’euros, fet que suposa el romanent més gran mai aconseguit a Gandia.

D’esta manera, s’establix una tendència en positiu, ja que s’ha passat de 43,1 milions d’euros en negatiu l’any 2015 a 25,1 milions en positiu enguany. Un canvi de 68 milions en huit anys. Estes amortitzacions han permés reduir el total del deute de 350 a 265 milions i amb esta nova aportació, el consistori gandià deixarà de pagar 150.000 euros a l’any en interessos.

Estes successives reduccions de deute han permés que l’indicador de la ràtio d’endeutament, que relaciona el màxim de deute financer que una corporació local pot haver basat en l’ingrés actual (capítols 1 a 5), se situe en 295 punts actualment, fet que suposa una disminució d’esta ràtio de més de 100 punts respecte al 2015.