El Govern de Gandia presenta el seu pla econòmic per a seguir dinamitzant l’economia i generant oportunitats en 2023

L’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, ha comparegut en roda de premsa després de participar en un una nova trobada del Fòrum Econòmic i Social on han assistit representants empresarials, sindicals i portaveus municipals de l’ajuntament. Durant l’encontre, la primera autoritat municipal ha informat que el Ministeri ja ha donat el vistiplau al pressupost de 2023 que ascendirà a 95 milions d’euros, on es contemplen dos milions d’euros de reducció d’impostos i una amortització de deute de 5 milions d’euros.

Respecte a les inversions, es disposarà de 7 milions d’euros al mateix temps que es manté i s’enfortixen les ajudes i iniciatives destinades a les persones més vulnerables. També es continua incidint a reforçar la qualitat de tots els serveis públics que es presten. També s’ha explicat que el document reflectix el desenvolupament del clúster sociosanitari i de salut al sector Sanxo Llop i la revitalització en assumptes turístics.

Un altre aspecte que s’ha abordat és el comerç i les mesures que s’aplicaran per a estimular l’economia local. Iniciatives com el xec de Mondúv, dotat amb 50.000 euros i que hui s’inicia. La mesura té com a objectiu estimular les vendes en el Market Place. El Xec Comerç (previst el seu inici per a març-abril) celebrarà la seua tercera edició i comptarà amb una assignació de 500.000 euros, amb la particularitat que s’inclourà per primera vegada les PIMES i les micropimes del sector alimentari.

Com a novetat, s’ha anunciat la posada en marxa del Pla ‘Alcem persianes’ per al comerç que inclou el kit digital local (complementari al que llança la Generalitat Valenciana), amb 64.400 euros per a l’adquisició d’equips informàtics (no contemplats en l’ajuda de Generalitat) i que beneficiarà a 76 establiments. Paral·lelament, s’iniciarà la III Edició d’Ajudes d’Innovació per a 54 establiments amb una inversió de 54.400 euros i que complementa a les posades en marxa per la Generalitat i el Ministeri.

Pel que respecta a l’Oficina de l’Inversor, s’ha explicat la filosofia i el funcionament de la mateixa que tindrà l’objectiu de promoure la implantació i el desenvolupament d’empreses a la ciutat. Esta oficina oferirà acompanyament i intermediació en tota mena d’administració per a implementar un nou negoci a la ciutat amb l’objectiu de buscar solucions i accelerar els procediments administratius. Ja es pot visitar l’oficina virtualment en www.invertirengandia.com.

Les infraestructures també han tingut el seu apartat en la reunió. Prieto ha informat de la intenció del Govern local de signar un protocol que inclourà les prioritats que tenen els empresaris i ciutadans de Gandia en el camp de les connexions i accessos a la ciutat i la platja. “Es tracta d’un pacte en el qual han estat d’acord els agents socials i econòmics i els partits polítics. Un acord perquè la ciutat avance amb un compromís històric del Ministeri per escrit i un full de ruta durant les pròximes dècades”, ha assenyalat.

L’estat de les tramitacions de la duplicació de la via del tren entre Gandia i Cullera i del projecte de construcció per a l’extensió de la carretera de Natzaret-Oliva van ser altres punts que s’han tractat en l’apartat d’infraestructures.

Finalment, s’ha abordat la creació a Gandia d’una comunitat energètica local, amb un objectiu clar, reduir la despesa municipal a través del consum d’autoproducció i reduir significativament les emissions de CO2 en l’atmosfera. L’alcalde ha informat que es pretén des de l’esfera municipal cooperar amb la indústria, a través de la transferència d’excedents d’energia en els edificis municipals del polígon Alcodar a la comunitat energètica local que existixen en este espai, i usar l’excedent dels altres edificis municipals per a ajudar a les famílies vulnerables.

Respecte a les famílies vulnerables, l’alcalde ha explicat que “este serà un any complicat per a les butxaques dels ciutadans, per la qual cosa, a més de la reducció d’impostos, continuem ajudant a les famílies amb més accions que es presentaran en breu”.

“Tenim un mapa de mesures i iniciatives que aplicarem en els pròxims mesos perquè la ciutat continue avançant i que ens permeta donar respostes i solucions. El rumb s’ha marcat amb estabilitat i ara, amb la resposta favorable del Ministeri, tindrem els pressupostos que ens permetran executar este pla”, ha finalitzat l’alcalde.

Per la seua banda, el regidor d’Economia i Hisenda, Salvador Gregori, ha posat en valor l’aprovació dels huitens pressupostos legals del Govern de Gandia. “El rigor pressupostari és una norma d’este govern des de 2015. Una norma que ens permet dur a terme totes les mesures que hui s’han presentat i altres que es posaran en marxa. L’ordre i la normalitat han permés que tots els indicadors econòmics de la ciutat siguen millors que fa huit anys i que, quan per culpa de la pandèmia o la guerra la ciutadania ha travessat problemes, hem tingut pulmó financer per a ajudar als més vulnerables i a sectors com la cultura i col·lectius”.