El govern de Gandia recupera 4.398.955 € per a Simancas després de la mala gestió del PP  

Gandia 28 doctubre 2015.- L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha signat aquest matí un acord per recuperar les ajudes que es van concedir el 2010 per a la remodelació de la zona de Simancas a través del programa ARUS (Àrea de Regeneració i Renovació Urbana). La signatura es produeix després de dos mesos de negociacions entre representants de l’empresa pública IPG, responsables del Departament d’Urbanisme i la Direcció General de l’Habitatge.

D’aquesta manera, l’Ajuntament de Gandia rebrà 1.700.000 € a mesura que es vagen entregant les certificacions d’obra. D’altra banda, el Ministeri d’Habitatge aportarà per liquidar la totalitat de la intervenció 2.698.955 €.

L’acord ha permés recuperar aquestes quantitats després de descobrir que l’anterior executiu del PP no havia renovat el conveni i era coneixedor des del passat 29 d’abril de la pèrdua de les ajudes després de rebre una notificació de la Subdirecció General de Projectes Urbans, el que hagués implicat la impossibilitat de pagar les obres i per tant, el lliurament dels 104 habitatges als llogaters.

En la missiva, amb data del 24 d’abril de 2015, la sotsdirectora general de Projectes Urbans i Habitatge, Mar Martínez Aparicio, del Partit Popular, s’afirma que “a l’octubre passat es va estar treballant amb el seu Ajuntament per sol·licitar el Ministeri la incorporació d’aquest àmbit al programa d’ajuts del nou Pla. Aquesta línia de treball, però, no va prosperar en ser sol·licitada per l’Ajuntament la suspensió d’aquestes actuacions i sense que fins al moment s’haja représ la col·laboració”. Després del recurs d’alçada interposat per Javier Reig, la Conselleria, encara en mans del PP, va tornar a desestimar l’ajuda el 2 de juliol d’aquest any.

La falta de gestió de l’Ajuntament de Gandia, expressada en un document oficial de la Conselleria i la falta d’implicació en projectes d’habitatge de la Conselleria provocava que Gandia perdera les subvencions. És a dir, la gestió d’Arturo Torró ens podria haver costat 4.000.000 que aportaven la Conselleria del PP i el Ministeri, també governat pel PP” va afirmar Morant amb els documents a la mà.

Hem aconseguit solventar un gran problema econòmic, ja que a finals de novembre haurem de recepcionar les obres i no teníem els diners. Era una situació inassumible i hauria estat un desastre. L’acord de hui demostra que no només calia un canvi del govern a Gandia, sinó que també era necessari a la Generalitat.

La consellera Maria José Salvador, ha complert la seua paraula. Estem contents amb aquesta nova alineació de forces que, ara sí, escolta a Gandia“.

A més, l’alcaldessa també ha denunciat que l’anterior gerent de l’empresa pública IPG, Gonzalo Morant, va acordar amb la constructora de Simancas, suprimir dues de les obligacions del contracte signat el 2 de novembre de 2010 contemplades en el plec de condicions de l’adjudicació .

Acord que va ser ratificat per Arturo Torró en qualitat de president de l’empresa pública el 7 de febrer de 2013.

D’una banda, es van perdonar a la constructora 1.550.000 € que havia d’abonar a l’ajuntament pel preu del subsòl i de l’altra, IPG es feia càrrec del cost de la construcció de les cotxeres que tenien un cost 4.349.000 € en assumir el préstec que la constructora havia sol·licitat a Bankia.

És un tema que es pot resoldre, segurament acabarem demanant responsabilitats, on calga, perquè un no pot treure un plec de concessió i fer que s’incomplisca”. “Torró no pot venir a explicar mentides sense donar les explicacions pertinents sobre aquest tema. Que explique per què va perdonar quatre milions d’euros a un constructor” finalitzà Morant.