El govern del PP amaga informació i practica l’obscurantisme en el futur dels més menuts

La regidora del PSPV-PSOE en l’Ajuntament de Gandia i anterior responsable en matèria d’Educació en la ciutat, Liduvina Gil, ha criticat hui que el govern que diu ser transparent “està amagant moltes coses i practicant l’obscurantisme en una cosa tan important com és el futur i l’educació dels més menuts”, en referència a les gestions per a la concessió de la xarxa d’escoletes de Gandia.

Gil ha lamentat que l’actual regidora d’Educació, Marta Cháfer, haja confirmat el rumor que des del Bloc Compromís es va destapar el passat dimecres i que assegurava que, lluny de treure a concurs públic la gestió dels centres d’educació infantil de Gandia, el govern del PP estava portant a terme negociacions amb empreses privades de fora de Gandia.

Liduvina Gil durant la roda de premsa
Liduvina Gil durant la roda de premsa

En aquest sentit, Gil ha apuntat que “pel que sembla, Torró no ha tingut prou en escollir la pitjor solució per a les escoletes, que és la privatització, sinó que, a més, ho fa de manera obscura i secreta, sense un concurs públic, ni un plec de condicions ni una pública concurrència”, un fet que alça les sospites dels socialistes, que pensen que “Torró està tractant de vendre l’educació dels nostres fills al millor postor, a qui a ell li interesse, i no a qui tinga una millor proposta per a Gandia”.

La regidora del Grup Municipal Socialista ha explicat que totes aquestes sospites les alimenta el govern “a base de mentides”, i ha recordat que en una comissió informativa d’Alcaldia celebrada el passat 24 de juliol, el portaveu del govern, Víctor Soler, quan se li va preguntar pel plec de condicions, no va informar de l’inici d’un procediment negociat, “amagant a l’oposició el que estaven fent”.

A més, Gil ha lamentat l’elecció d’aquest tipus de procediment perquè ha provocat que “empreses de Gandia que estaven interessades en presentar una oferta, no hagen pogut optar a gestionar les escoletes perquè no els han convidat a la negociació”. I és que la regidora socialista ha explicat que té constància de l’existència d’empreses locals que estaven interessades. Així, “Torró incompleix una vegada més allò que va prometre i acabarà donant les escoletes dels gandians a una empresa de fora”.

En aquest sentit, Gil ha explicat que si el govern haguera seguit un procediment transparent i haguera informat a l’oposició, aquests hagueren pogut transmetre idees i propostes d’empreses que podrien estar interessades en la gestió.

Per tot això, Gil ha demanat a Cháfer “que deixe de ser una titella i convoque una comissió per donar la cara i explicar, amb transparència, tot el que s’està fent”. I ho ha fet “no sols per l’oposició, sinó per a tranquil·litzar a les famílies que es mostren preocupades perquè a estes dates encara no saben com ni qui es farà càrrec de l’educació dels seus fills”. De fet, s’ha cancel·lat la reunió habitual que cada estiu reunia als pares i mares dels alumnes per informar-los de l’inici del curs.