El govern del PP castiga a l’oposició perquè a Torró li molesten les crítiques

El plenari de l’Ajuntament de Gandia ha aprovat hui, amb els vots a favor dels membres del govern del PP, una reducció dels salaris dels càrrecs públics d’un 3% i l’eliminació d’una dedicació exclusiva i una parcial per a cadascun dels dos partits de l’oposició. I ho han fet com a càstig per part del govern als regidors de l’oposició perquè, en paraules del portaveu socialista, José Manuel Orengo, “al senyor Torró li molesta que l’oposició faça la seua feina i critique les malifetes que realitza”.

Per als socialistes, la demostració que deixa clar que aquesta mesura és una mesura de càstig i no d’estalvi està en el fet que els membres del govern han rebutjat, en reiterades ocasions, una proposta presentada pels socialistes i segons la qual, amb una reducció lineal del 10% en els salaris dels càrrecs públics, es podrien mantenir totes les dedicacions i es realitzaria un estalvi major que amb la proposta del PP.

Orengo ha centrat el seu discurs en advertir als regidors del PP que el fet de “donar suport a les ordres i capricis del sr. Torró” pel que respecte a aquesta proposta, suposava un càstig i un endarreriment per a la democràcia de Gandia, i ha recordat que quan la legislatura passada es van suprimir dedicacions als regidors “es va fer d’una altra manera, rectificant una primera proposta que deixava en una situació complicada a alguns regidors del PP, que van poder seguir amb la seua tasca perquè varem rectificar després de tractar l’assumpte amb ells”. Una actitud que no s’ha donat ara, quan el govern ha demostrat poc de respecte i solidaritat amb els seus iguals del banc de davant.

Per tot això, els socialistes han lamentat que, amb aquesta decisió presa per Torró i avalada pels seus 12 regidors en bloc, Gandia està donant “un pas enrere en la defensa per la democràcia i la dignitat política i suposa la pèrdua d’un dret dels regidors de la ciutat”, ha dit Orengo, qui també ha criticat que la mesura que el govern tracta de disfressar com a mesura d’austeritat ho siga només per a l’oposició, donat que el govern no ha retallat cap dedicació del PP.

En aquest sentit, el portaveu socialista també ha aprofitat per a llançar una advertència a aquells qui hui, per rendir homenatge a Torró, han aprovat la seua decisió unipersonal, i els ha dit que en un futur “podria tornar-se en contra seua i acabar sent un càstig per a ells mateixos”.