El Govern del PP confirma el ‘crack’ del seu Pla d’Ocupació

Els Socialistes de Gandia demanem la compareixença de la responsable d’Ocupació, Ana Penalba, davant “la falta de previsió, la poca planificació i la nul·la sensibilitat amb el col·lectiu d’aturats de la nostra ciutat”. I és que s’estan paralitzant les contractacions de desenes de gandians mitjançant el Pla d’Ocupació, amb informes municipals que advertixen de la il·legalitat de molts d’estos contractes i la falta de cobertura econòmica. “Açò és la constatació del desgovern que patix hui Gandia i d’un alcalde que fa quatre anys va mentir als gandians prometent ocupació per a tots”, ha manifestat el portaveu socialista, Vicent Mascarell.

“Ahir es va donar l’estocada mortal al Pla d’Ocupació al retrotraure 260.000 euros —prop del 20% de la partida— per a pagar una sentència judicial d’una empresa privada que no li pertoca a l’Ajuntament”, ha indicat Mascarell, qui incidix que no s’ha buscat el consens ni dels grups polítics de l’oposició, ni dels propis integrants del Consell Econòmic i Social per a dur a terme esta mesura.

“Així, es dóna la paradoxa que el Govern del PP no paga el ‘cheque-empleo’ a empresaris i autònoms, però disminuix ara les partides econòmiques amb l’argument que ‘sobren diners del Pla d’Ocupació’”, ha assenyalat Mascarell. Cal recordar que els Socialistes ja hem advertit que el ‘cheque-empleo’ no es fa efectiu des de fa mesos.

D’esta manera, són multitud els autònoms i xicotetes empresaris que van comptar amb l’esperança de rebre una subvenció municipal de més de 2.000 euros que encara no s’ha fet efectiva. “Es tracta de diners avançats i justificats, amb el quals el Govern d’Arturo Torró no està complint”, ha conclòs el portaveu del Grup Municipal Socialista.