El govern del PP de Gandia deixa perdre una subvenció de 320.000 euros per al servei públic de bicicletes

Que el govern del PP de Gandia no aposta per medi ambient i per mobilitat sostenible és un fet que s’ha pogut comprovar durant l’any i mig que està governant. I la darrera demostració l’han fet pública hui des del PSPV-PSOE de la ciutat, que han anunciat que el govern del PP ha deixat perdre una subvenció de l’Agència Valenciana de l’Energia de més de 320.000 euros per al servei de bicicletes públiques de labici.

Així ho ha anunciat el regidor del PSPV-PSOE en l’Ajuntament de Gandia, Vicent Mascarell, qui ha considerat aquest assumpte com “l’estocada definitiva del govern del PP de Torró al servei públic de bicicletes”, que ha anat desmantellant-se a poc a poc mentre Torró i Javier Reig “han mentit a la ciutadania”. Concretament, la subvenció que ha perdut el consistori arriba fins a 320.283 euros destinats al PMUS de Gandia, concretament al projecte d’ampliació número 2 del sistema de préstec de bicicletes de Gandia.

El regidor socialista ha recordat que en maig de 2011, quan els socialistes van deixar el govern, labici comptava amb 11.000 usuaris, més de 500 bicicletes i més de 40 estacions. Una situació que dista molt de la que hi ha hui en dia, amb més bicicletes fetes malbé al taller que en el carrer. Una situació que, per a Mascarell, fa que “ser usuari de labici hui és una qüestió d’herois, perquè el servei compta amb estacions que no funcionen, bicicletes de dos colors diferents i sense manteniment”.

I a aquesta situació, tal i com ha recordat el regidor socialista, s’ha arribat malgrat les promeses de Torró i Javier Reig, que fa un any van presentar noves bicicletes, una millora del servei i un projecte “de cost zero”. Tot qüestions que hui queden com a mentides i fum d’un govern “on el regidor de mobilitat no existeix perquè li preocupa més ser l’advocat de Torró, un alcalde que menteix compulsivament i un govern que no inverteix i no creu ni en el medi ambient ni en la mobilitat sostenible”.

Mascarell ha conclòs lamentant que els actuals quasi 6.000 usuaris de labici, malgrat haver pagat 30 euros, “estiguen patint unes condicions tan lamentables en un servei que és necessari, sostenible i viable si es cuida i es treballa”, fets que, pel que està demostrant-se, no fan des del govern del PP.

Per la seua part, el regidor del Grup Municipal Socialista i membre d’Els Verds, Joan Lluís Soler, ha explicat que el propi Javier Reig va presentar públicament que l’Agència Valenciana de l’Energia anava a subvencionar labici amb una quantitat que, tal i com va dir en el seu moment, “anava a destinar-se a millorar i ampliar el servei i fer-lo arribar al polígon Benieto i a Rafalcaïd”. Però uns mesos després, el consistori no ha justificat aquesta subvenció i, per tant, Gandia deixa de rebre quasi 53 milions de les antigues pessetes.

Per això, Soler ha lamentat que “el govern del PP de Torró no només té diners per al que vol, sinó que també es permet el luxe de deixar perdre subvencions que hagueren permès que Gandia poguera tenir un servei públic de bicicletes millor, més sostenible i més ampli”.

Roda de premsa de Vicent Mascarell: http://www.youtube.com/watch?v=sJfNzfYI7D4&feature=youtu.be

Roda de premsa de Joan Lluís Soler: http://www.youtube.com/watch?v=QePr2bFuqNA&feature=youtu.be