El govern del PP està contractant en l’empresa pública desenes de persones en plena campanya electoral

Un centenar de persones han sigut contractades per l’Ajuntament de Gandia a través de l’empresa municipal en situació fallida IPG com va reconèixer en el Ple d’ahir el propi alcalde. La mateixa empresa pública que deu les nòmines del passat mes d’abril, sense atendre la normativa que li obliga a publicar en el tauler d’anuncis les seues ofertes d’ocupació, està formalitzant contractes amb clar objectiu electoralista. Unes contractacions que es realitzen sense publicitat ni lliure concurrència i que, teòricament, han de cobrir els serveis municipals de la temporada d’estiu en la platja, com el ‘playa-can’, encara que no comencen fins a l’1 de juny.

Arturo Torró va reconèixer estes contractacions massives amb càrrec a l’erari públic en resposta a una pregunta de Vicent Mascarell sobre les mateixes. Als Socialistes ens havien arribat informacions de gent contractada que vagava per les diferents instal·lacions municipals en el seu primer dia de contracte perquè els donaren alguna cosa que fer ja que ells mateixos desconeixien les seues funcions. Aquest tipus de situacions ens feien témer el que confirmem ahir, que l’Ajuntament de Gandia ha contractat sense solta ni volta per a tractar de reduir les llistes de l’atur i tenir a més gent contenta de cara als comicis. El perfil de les persones contractades es desconeix, així com els criteris de contractació.

Per a Mascarell “No és casualitat que estes contractacions es realitzen en període electoral; de fet, la temporada estival és una excusa fàcilment desmuntable si s’acudeix a les contractacions fetes a l’abril i maig en els últims anys”. Per a Mascarell “el més greu és l’Ajuntament jugue amb els seus ciutadans en un tema tan sensible i de tanta necessitat amb l’ocupació; no és lícit ni ètic que es contracte perquè sí, subjectivament, sense processos oberts de lliure concurrència i amb publicitat”.