El govern del PP hipotecarà Gandia amb 68 milions d’euros a mig any de les eleccions

A sis mesos de les eleccions municipals, el govern del PP pretén aprovar una concessió de vials i obres públiques que hipotecarà la ciutat durant els pròxims 20 anys. Es tracta d’adjudicar a una sola empresa totes les intervencions de manteniment i obres menors per 68 milions d’euros que se sumen a un deute municipal que ja es troba en fallida. Un contracte que no s’ajusta al pla de viabilitat municipal pel que entenem que no s’ha informat Montoro de les intencions del govern del PP.

El pla, que no s’ha presentat a la resta de corporació ni en la comissió d’hisenda ni en la comissió d’urbanisme, hipoteca a més el futur de les xicotetes i mitjanes empreses de la ciutat i que podrien aspirar a estos contractes si no estigueren concedides a 20 anys vista perquè una adjudicació d’eixa magnitud sols se la pot quedar una gran constructora de fora.

Per a Vicent Mascarell “el govern del PP ja ha decidit quins carrers són de primera i quins de segona i li pren el poder de decisió als ciutadans”. Alhora, assenyala que “en una situació econòmica de fallida en la qual, si l’alcalde no fóra del PP, el Ministeri ja hauria intervingut la ciutat, no és de rebut pagar 68 milions d’euros que augmenten el deute i menys a sis mesos de les eleccions quan, segons els terminis legals, s’adjudicarien les obres”. I afegeix que “l’única explicació que té una operació d’estes característiques, amb unes eleccions al caure que el PP sap que té perdudes, és que algú es vulga garantir el seu futur laboral durant 20 anys després del favor que li farà a l’adjudicatari”.