El govern del PP incompleix la seua paraula amb ASAEM i posa en perill l’existència del CRIS

Per enèsima vegada el servei del CRIS i la gestió d’ASAEM corre perill pels impagaments de la Generalitat Valenciana, que han provocat que l’associació dega als seus treballadors huit mesos de les seues nòmines, un fet que posa en perill la tasca dels professionals que ajuden a persones malaltes i als seus familiars. Però per als socialistes de Gandia, en aquesta ocasió la situació té més gravetat encara per l’incompliment que, una vegada més, ha fet el govern del PP amb la seua paraula.

La regidora del PSPV-PSOE en l’Ajuntament de Gandia ha preguntat públicament “on està ara el govern del PP i Torró en aquesta nova crisi d’ASAEM?”. I és que Gil ha recordat que fa poc més d’un mes i en roda de premsa, Torró va anunciar que l’Ajuntament passava a gestionar el Centre de Dia i les nòmines dels seus treballadors, que ajuden a més de 90 famílies de la comarca. Un fet que sembla haver passat a la història, donat que des de l’associació asseguren que no saben res més d’aquella proposta, ni per part de l’Ajuntament de Gandia ni per la Mancomunitat, propietària del Centre de Dia.

A hores d’ara, ha explicat Gil, la Generalitat li deu a ASAEM el 40% de la subvenció de 2012. Un deute que reclamen des de fa mesos però que, a hores d’ara, encara no s’ha pagat. Gil ha dit que “un president que no paga subvencions a professionals que treballen per a facilitar la vida a persones malaltes i als seus familiars, no mereix cap confiança i hauria d’anar-se’n a casa”.

Des de les files socialistes s’ha volgut mostrar “tot el suport possible a una associació que durant molts anys ha estat treballant pel benestar de qui més ho necessiten”, i ha demanat al govern del PP local “que parlen amb qui hagen de fer-ho i que facen ús del seu famós tres en ratlla per a garantir un servei social com aquest”. A més, Gil ha instat específicament a Torró a que “cumplisca les seues paraules i els seus compromisos”, perquè, ha dit, “Gandia ja està cansada d’un govern i d’un alcalde que menteixen i venen fum només per a eixir en la foto perquè després, del que diuen no fan res”.