El govern del PP pretén encarir de 15 a 99 euros el lloguer dels horts socials ecològics

El portaveu del PSPV-PSOE en l’Ajuntament de Gandia, José Manuel Orengo, ha denunciat hui que el govern del PP de Torró pretén encarir el lloguer als usuaris dels horts socials ecològics de Gandia, passant de cobrar 15 euros a cobrar 99 euros per any. Un augment que els afectats ja han assegurat que no accepten i que, en molts casos, provocarà que hagen de deixar les terres perquè no podran fer front al pagament.

La notícia va saltar ahir en una reunió que van mantenir els arrendataris dels horts socials ecològics amb el regidor responsable d’Agricultura en la Casa de la Marquesa. Allí se’ls va explicar que anaven a incrementar-los el preu per a tenir un pressupost amb 5.000 euros de gasto i 3.000 per a imprevistos. Precisament són aquests afectats els qui hui s’han dirigit al grup socialista per demanar ajuda en les seues reivindicacions.

Orengo ha recordat que aquest va ser un projecte de la legislatura passada que es va posar en marxa en els darrers mesos i que a data de hui compta amb 82 beneficiaris. El regidor socialista ha explicat que l’objectiu del projecte era “marcadament social, pensat per a persones en dificultats, per a oferir-los una activitat en la que formar-se i invertir temps de manera productiva”. És per això que Orengo no entén aquest augment del preu, “perquè suposa que s’està perjudicant a aquelles persones que menys tenen i més dificultats pateixen per a pagar més diners”.

I és que entre els afectats, ha explicat Orengo, es troben persones en atur, moltes d’elles sense prestació o amb una prestació molt baixa, jubilats i persones amb pocs recursos. Per això, Orengo ja li ha demanat al govern que negocie amb els afectats perquè “no podem obligar a que gent sense ingressos o amb pensions baixes es queden sense les seues terretes per l’afany recaptatori de Torró”.

El portaveu socialista ha conclòs afirmant que “si Torró té diners per a llogar Cocoloco, per a comprar la Citroën, fer concerts i corregudes de bous o maremàgnums, ha de tenir diners per a garantir que les persones que més ho necessiten puguen accedir a aquests horts socials ecològics a un preu raonable com estaven fent-ho fins ara”.