El govern del PP situa a Gandia en l’ull de l’huracà de la corrupció a Espanya

L’Ajuntament de Gandia ha viscut una de les pàgines més negres de la seua història democràtica. I és que membres de la UCO de la Guàrdia Civil han visitat el consistori i s’han tancat durant més de cinc hores en el despatx d’Alcaldia registrant documentació a la recerca de factures que vinculen al consistori gandià amb una de les majors trames corruptes d’Espanya: la Púnica.

Els socialistes, en boca del seu portaveu municipal, el regidor Vicent Mascarell, hem lamentat que “Gandia haja hagut de viure un episodi tan trist com és que les forces de seguretat de l’Estat registren diverses dependències municipals”. Mascarell ha assegurat que, tal com els socialistes vam advertir en reiterades ocasions al llarg d’esta legislatura, “les operacions fosques del govern del PP de Torró han situat a Gandia en l’ull de l’huracà de la corrupció espanyola”.

Mascarell ha recordat que tota esta operació s’activa a Gandia en gran part gràcies a una denúncia que els socialistes, a través del propi Mascarell com a lletrat, vam presentar al jutge instructor del cas, el magistrat Eloy Velasco, de l’Audiència Nacional, que és qui ha ordenat el registre del consistori gandià. Mascarell ha assegurat que “els socialistes, en la nostra tasca de fiscalització del govern, hem detectat l’existència de factures amb les dues empreses d’Alejandro De Pedro vinculades a la trama: Madiva Editores i EICO Management”.

Precisament estes factures són les que ha sol·licitat la Guàrdia Civil al Govern local del PP i al propi Torró, que no ha tingut més remei que lliurar esta documentació que li vinculen, a ell i al seu govern, amb una de les trames corruptes del PP més importants a Espanya. I és que, tal com ha recordat Mascarell, estes empreses van facturar més de 22.000 euros a les dues mercantils propietat de De Pedro.

Per als socialistes, ha explicat Mascarell, el registre de la Guàrdia Civil que ha tingut lloc al despatx d’Alcaldia “desacredita a Torró i al PP per a tornar a formar govern a Gandia, ja que ells, i solament ells, van ser els que van contractar amb diners de tots els gandians a les empreses de l’aconseguidor de la trama Púnica, qui també va treballar per al PP durant l’anterior campanya electoral, la de les eleccions de 2011”.

“Gandia necessita un canvi més que mai”

El portaveu socialista, Vicent Mascarell, ha explicat als mitjans de comunicació que, després de la visita dels agents de la Guàrdia Civil al consistori gandià, “la nostra ciutat necessita un canvi de govern ara més que mai”. Per açò, tal com ha avançat, els socialistes encetarem negociacions a tres bandes amb Més Gandia i Ciutadans “per a poder protagonitzar el canvi que va demanar la ciutadania el 24 de maig i que ara es fa més necessari si cap”.

Mascarell ha conclòs assegurant que “solament un canvi de govern liderat per partits progressistes garanteix que a Gandia s’alcen catifes i s’òbriguen finestres per a airejar les pràctiques fosques protagonitzades pel govern del PP durant l’última legislatura”.