El Govern del PP tira per terra el xiringuito de la platja de l’Auir

Tirat pel sòl i abandonat a la seua sort en l’arena de la costa gandiana. Així ha quedat el xiringuito que el Govern del PP va instal·lar el passat estiu (amb retard inclòs) en la platja de l’Auir. “Es tracta d’una infraestructura costosíssima per a les arques municipals, pagada amb els diners de tots els gandians, que al final ha acabat tirada per terra”, remarca el vicesecretari general del PSPV-PSOE de Gandia, José Manuel Prieto.

Per tant, el Grup Municipal Socialista sol·licita l’accés a l’expedient de contractació, tant del xiringuito de l’Auir com el de Marenys de Rafalcaid, per a conèixer el cost exacte dels mateixos i les condicions del contracte. “És un capritx més de l’alcalde, Arturo Torró, que li costaria a l’Ajuntament de Gandia un milió d’euros, una xifra que ningú ha desmentit”, indica Prieto.

Cal destacar que la durada d’ambdós xiringuitos (oberts en ple mes d’agost, quan la temporada alta estiuenca ja estava finalitzant) ha sigut la més curta de la història. Cal recordar que el xiringuito de Marenys de Rafalcaid es va obrir a principis d’agost perquè Arturo Torró es fera la foto i, uns dies més tard, es va tancar perquè el primer adjudicatari va desistir del mateix. I, finalment, ho va tindre obert només un mes un altre hostaler, que no se sap a quin tipus d’acord va arribar amb l’Ajuntament de Gandia.

Per la seua banda, el xiringuito de la platja de l’Auir, venut a l’opinió pública com un potent element dinamitzador per a “desestacionalizar” el nostre turisme, només va estar en funcionament un mes. I, quan van arribar les primeres tempestes de setembre, va baixar la persiana.