El govern del PP va gastar 1’3 milions d’euros en 13 xiringuitos i en va construir 8

El regidor socialista Vicent Mascarell, després de reiterades peticions per a accedir a la informació, va aconseguir vore l’informe sobre modificació de projecte de construcció de 13 xiringuitos. El govern del PP va impulsar la seua construcció sense haver sol·licitat l’autorització prèvia a Costes, que sols va autoritzar la instal·lació de 8 d’ells.

La construcció dels xiringuitos es va adjudicar per 1.098.245 euros en un procés de contractació sense publicitat, al qual es van convidar a 3 empreses, una de les quals no es va presentar i l’altra va realitzar una oferta que sobrepassava el preu. A esta quantitat, s’han de sumar els 117.920 euros dels projecte d’execució i els 94.296 de mobiliari, per la qual cosa el cost total dels xiringuitos pujava a 1.310.461 euros o, el que és el mateix, més de 100.000 euros per a cadascun dels 13.

Després de la negativa de Costes, en lloc d’optar per modificar el projecte inicial a la baixa, es va justificar la quantitat inicial per a la construcció de 8 xiringuitos permesos, disparant-se el cost de cadascun fins els 163.000 euros. Este sobrecost provoca una sèrie d’interrogants al regidor socialista Vicent Mascarell: “Com és possible que pel que anaven a costar 13 xiringuitos s’haja pagat per 8? On han anat a parar els 500.000 euros de diferència? Per què gasta tan alegrement el govern del PP els diners de tots els ciutadans? I la principal: per què s’encabota el govern en construir xiringuitos o el mercat del Prado en lloc d’encarregar d’això a la concessionària de la seua explotació?”

Més enllà de les preguntes, que esperem que no queden sense respondre, el procés mostra novament com “el govern del PP ha convertit a l’empresa pública IPG una ferramenta inútil i opaca, una màquina de generar deute, beneficiar a les empreses amigues” i al seu gerent en el can cerber per a evitar que l’oposició i, amb això la ciutadania, poden saber que s’amaga en la cova d’Alí Babà”.