El Govern del Serpis traça les línies mestres del nou curs polític marcat per la recuperació econòmica, social i emocional de Gandia

El Govern local de Gandia, en ple, ha celebrat este matí al centre de convivència de Corea una jornada de treball per a bordar les línies bàsiques de gestió, les prioritats i els projectes que marcaran el nou curs polític. Un període marcat per la recuperació post-pandèmica i per l’arribada de fons europeus que obriran una nova finestra d’oportunitats.

L’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, ha destacat en aquesta reunió de treball que “estem en el moment més important de la legislatura i això implica realitzar un esforç afegit al treball que hem vingut fent fins ara”. Prieto ha incidit en que “en aquest inici del curs polític també és necessari agafar perspectiva i veure quins reptes tenim per davant en una època difícil, sense oblidar que la dificultat també és una oportunitat per a tots nosaltres”.

L’alcalde ha recordat que alguns dels valors que ja van caracteritzar al govern en la legislatura passada i que continuen vigents en aquesta són el rigor i l’ordre, però Prieto ha recordat que aquest ordre també ha de tindre un “sentit expansiu” que permeta que la ciutat no es quede paralitzada, sinó que el govern done continuïtat als grans projectes i als reptes pendents en esta legislatura, aturades per la pandèmia.

Durant eixe període l’executiu va ser capaç de reforçar aquelles àrees que passaren a ser prioritàries: Sanitat, Benestar social i les que constitueixen els sector productius: Comerç, Turisme, Agricultura i Pesca, Ocupació/Innovació… A més, fent ús dels romanents de tresoreria per a escometre iniciatives en aquestes àrees, ara prioritàries.

I tot això sense oblidar les necessàries inversions per a seguir generant oportunitats i que Gandia no pare, ja que es tracta d’un dels períodes amb més inversió a la nostra ciutat, amb projectes en marxa o que s’iniciaran com el Pla Edificant, el Palau de Justícia, el nou Centre Sociosanitari de Roís de Corella, la Torre dels Pares i castell de Bairén o els quasi 25 milions de millores del pla d’infraestructures de la Platja de Gandia… El Pavelló multi-usos junt al Campus de la UPV, etc.

A més, de tots els que estan per vindre amb els fons europeus de recuperació ‘Next Generation’, que suposen una inversió pública històrica. De fet, ja s’està treballant en diferents projectes transversals i multisectorials susceptibles d’optar a aquesta línia de subvenció.

L’alcalde de Gandia ha reiterat que el govern vol aprovar els pressupostos municipals de 2022 en el mes de desembre, de manera que l’executiu local puga encarar el nou any amb els comptes a punt per a continuar amb les inversions previstes. Prieto ha destacat que els pressupostos municipals de l’any que ve mobilitzaran i gestionaran els recursos necessaris per a promoure la recuperació econòmica, social i emocional de la ciutat.

Els regidors i regidores del Govern hi han explicat les principals línies de treball de les seues àrees a curt i mitjà termini.

Estos han sigut els principals aspectes d’un seminari que és una mostra d’eixe treball conjunt del govern progressista del Serpis i que escenifica una nova etapa que ha de marcar un full de ruta compartit per tal d’afrontar tots els nous reptes i oportunitats que es presenten els pròxims mesos.