El govern en funcions del PP entrega a una setmana de la investidura els xiringuitos per a 10 anys

Una vegada celebrada en l’Ajuntament de Gandia la Mesa de contractació per a la concessió de l’explotació dels xiringuitos en la platja, per un període de 10 anys, des del Grup Municipal Socialista tornem a exigir que este procés es paralitze, i l’adjudicació es duga a terme quan es conforme el nou govern municipal.

“Un govern en funcions, que ha perdut la majoria social a Gandia i que encara no sap si va a governar, no pot realitzar la subhasta dels xiringuitos este mateix divendres, una setmana abans del ple d’investidura”, ha recalcat vicesecretari general del PSPV-PSOE de Gandia, José Manuel Prieto, que ha afegit que “ha de ser un nou govern, sense hipoteques del passat ni interessos personals, el que gestione un procediment transparent i amb garanties”.

Els Socialistes de Gandia entenem que “amb esta decisió, el PP busca novament beneficiar a empresaris amics en perjudici de les famílies de la nostra ciutat i dels hostalers que mantenen viva la platja tot l’any i que han d’afrontar, novament, la competència deslleial de l’entorn del poder d’Arturo Torró”. A més, cal recordar que als actuals concessionaris se’ls ha atorgat una pròrroga de dos mesos a cost zero. “Es tracta d’un negoci redó per a uns pocs, que perjudica a un Ajuntament que tindrà menys ingressos per a unes arques públiques en ‘crack’ econòmic”, ha assenyalat Prieto.

I és que, des de la passada Setmana Santa (amb els ponts del Primer de Maig i de San Isidro, inclosos), l’explotació dels xiringuitos els ha eixit debades als concessionaris. El signant d’este “regal” ha sigut l’ara alcalde en funcions, Arturo Torró, que va aprovar un polèmic decret per a renovar la concessió durant este període, eximint als beneficiaris de pagar el cànon corresponent. Açò sí, que alguns concessionaris encara deguen la taxa de l’estiu passat sembla no importar.

En definitiva, un procés fosc que es va obrir amb presses, a pocs dies de les passades eleccions municipals, mitjançant un procediment d’adjudicació urgent i sense temps perquè tots els interessats pogueren optar a estes concessions. A més, el plec de condicions publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV), tres dies abans de les eleccions, es va realitzar sense cap tràmit de participació pública, i sense consulta prèvia a l’oposició ni comissió informativa alguna.