El Govern local anuncia una nova tanda d’ajudes per a la transformació digital del xicotet i mitjà comerç de Gandia

En els darrers mesos el Govern local ha presentat ajudes destinades a les famílies (xec escolar-cultural); el sector primari (tant pescadors com llauradors) i el sector comercial (xec comerç i xec La Bici). Així, per a este últim sector, l’executiu ha preparat una nova tanda d’ajudes dirigides als mitjans i xicotets comerços, que continuen amb el seu negoci tot i les dificultats derivades, primer d’una pandèmia i ara d’una crisi energètica derivada de la guerra en Ucraïna. Ho ha anunciat este matí, l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, i la regidora de Polítiques econòmiques, Comerç, Indústria i Innovació, Vicenta Ferrer.

Dins d’este paquet d’ajudes, les primeres que s’executaran tenen a veure amb inversions per a la digitalització dels comerços de Gandia, amb equipament, tant en software com hardware, que permeten a estos comerços millorar la gestió comercial en aspectes com la facturació; el comerç electrònic o el control d’existències. La partida pressupostària per a estes ajudes és de 75.000 euros i es concediran fins esgotar el crèdit.

«Amb esta nova ajuda de 75.000 euros destinada al comerç local, inclosa dins el Pla Econòmic traçat per este govern, contribuïm a la digitalització, tant de les microempreses com de les xicotetes i mitjanes empreses del sector comercial de la nostra ciutat», ha explicat l’alcalde, qui ha destacat que «la renovació i la modernització del seu equipament informàtic i tecnològic és un factor clau per a millorar la seua competitivitat i, per tant, contribuïx a la seua consolidació i creixement. Alçar la persiana d’un negoci cada dia és un dels gestos més valents que fan els nostres comerciants i empresaris. Dins les competències que tenim atorgades com a administració local, seguirem treballant per a que eixe gest siga el més productiu possible, i més en temps difícils».

Amb esta línia de subvenció podran accedir a l’adquisició d’mpressora de tiquets i lector de codi de barres. Addicionalment, també podran adquirir un ordinador de taula i un monitor TPV tàctil. El valor màxim de la subvenció serà de 1.000 euros per a l’adquisició de tot el conjunt d’equipament (IVA exclòs). En cas de disposar ja d’ordinador es podrà accedir a la sol·licitud de la subvenció per a la compra de la impressora de tiquets i el lector de barres. El valor màxim subvencionable per a estes dos peces d’equipament serà de 200 euros (IVA exclòs).

Les sol·licituds d’ajudes s’hauran de presentar per via telemàtica a través de la Seu Electrònica de l’Ajuntament i podran formalitzar-se a partir del 15 de novembre i durant aproximadament tres setmanes. La data límit serà 15 dies hàbils des que es publiquen al BOE que serà al voltant de l’11 o 12 de desembre.

Una vegada resolta la concessió de l’ajuda es realitzarà un pagament únic anticipat pel 80% de l’import justificat en una factura proforma de l’equipament que s’adquirirà. El pagament del 20% restant s’efectuarà una vegada el beneficiari haja presentat la justificació mitjançant la factura legal acreditativa del pagament realitzat.