El ple celebrat este matí a l’Ajuntament de Gandia ha aprovat amb els vots a favor de PSPV-PSOE i Compromís Més Gandia i l’abstenció del PP i de Vox, la plantilla de personal per a enguany.
També es va aprovar amb els vots a favor dels membres del govern i el vot en contra del PP i Vox, el pressupost per al 2024, dos documents que marquen el funcionament del consistori per a enguany. En el cas del pressupost, ha estat aprovat sense que el Partit Popular i VOX hagen presentat cap esmena.
En primer lloc, es va aprovar la proposta de l’executiu per a la plantilla de personal del 2024 que havia estat aprovada prèviament amb el suport d’una àmplia majoria de les forces sindicals a la Mesa de Negociació General. La proposta del govern municipal no suposa l’ampliació del nombre de treballadors, però sí que implica una consolidació de pilars professionals fonamentals per a l’actual organització del consistori.
D’esta manera, els departaments de serveis bàsics i urbanisme consoliden les places d’un enginyer tècnic industrial, un topògraf, tres enginyers tècnics d’obra pública, dos TAEM de ciències ambientals i un inspector d’urbanisme.
D’altra banda, el departament d’activitats festives i culturals es reafirma amb les tres places de tècnic que permetran continuar consolidant les polítiques culturals i festives de la ciutat.
Altres places que han estat aprovades són la d’un TAE Esportiu i un TAEM coordinador d’esports, un tècnic d’innovació, un encarregat de comerç, un tècnic auxiliar de programació web i un TAEM de conservació i restauració.
Finalment, també s’incidix en el dia a dia de la ciutat amb la transformació de quatre places d’operari de manteniment a què se sumen un oficial més, un electricista i un lampista.
Sobre la plantilla, l’edil de Recursos Humans, Adrián Vila, ha explicat que el document reconeix perfils professionals que milloren àrees vitals per al funcionament del consistori. “La plantilla és un document obert que té canvis i s’adapta a la realitat. Continuem treballant de la mà de les forces sindicals i les forces polítiques representades a l’ajuntament per prestar el millor servei als nostres ciutadans i afrontar els reptes de futur”.
Sobre el pressupost, el regidor d’Hisenda, Salvador Gregori, ha destacat que els comptes municipals són “realistes i compten amb l’aprovació del Ministeri”.
D’una manera més numèrica, el compte municipal puja a 101,9 milions d’euros, amb un increment d’un 5,5% respecte al 2023, i és una de les xifres pressupostàries més grans aconseguides a Gandia. Es preveuen 8,5 milions d’euros per pagar deute complint així el Pla d’Ajust, fet que suposa que la reducció del deute puja a 94 milions d’euros (27,1% menys) des del 2015.
Pel que fa a les inversions, l’edil ha fet referència a la major inversió pública dels darrers temps gràcies als fons Next Generation i la col·laboració publicoprivada. En total, Gandia afronta un exercici amb inversions per valor de més de 105 milions d’euros a diversos projectes. Entre aquestes inversions, Gregori ha destacat les obres de finalització de Sanxo Llop, la zona d’equipaments de la platja o les coaportacions als fons Next Generation (Mercat del Prado, reforma del CS Marcelino Pérez o els Plans de Sostenibilitat Turísitica 2 i 3). L’habitatge també comptarà amb fortes inversions amb les rehabilitacions d’habitatges als carrers Safor, Benicanena i Ferroviaris; l’ARRUR de Corea o l’entorn del dipòsit d’aigües de Beniopa.
Altres departaments que veuen augmentada la partida són Turisme (3,5%), subvencions nominatives a associacions (2,6%), Comerç (+28,1%), Serveis Bàsics (8,5%), control de plagues (28%), Cultura (8%), Esports (12,7%) i parcs i jardins (28,7%).