El govern municipal va pagar el triple pel Gandia Palace

En novembre de 2011, Arturo Torró anunciava la compra de les àrees comercials i d’espectacles de l’hotel Gandia Palace de la platja per 6,8 milions d’euros en el que qualificava d’Operación Aplauso a cost zero per a l’Ajuntament. Segons Torró, amb el lloguer posterior de les zones adquirides s’amortitzaria la compra.

El ben cert és que un informe pericial d’abril de 2011, encarregat pel mateix propietari, valorava eixes àrees, segons el valor de mercat, en 2.360.575€. Mig any després però, s’adquiria per 6,8 milions d’euros. El regidor socialista, Vicent Mascarell, ha lamentat la compravenda com “una de les coses més greus que han passat en la ciutat”. I qualifica la “Operación Aplauso” de “Operación Pelotazo”. “No sabem qui és el beneficiari, però està clar que els perdedors són els ciutadans de Gandia que han pagat el triple per les instal•lacions”.

Mascarell ha assenyalat que “és la primera prova documental que tenim per a demostrar el que vam denunciar en el seu dia i exemplifica que quan el PP diu cost zero, no vol dir sense cost”. Un document que el propi portaveu del govern, Victor Soler, ha reconegut conèixer en la roda de premsa de rèplica posterior.

Tot i que el govern municipal nega l’accés a les factures de l’empresa pública, embrió de la major part d’operacions a cost zero, “Els socialistes seguirem investigant per a demostrar les despeses inútils i milionàries del PP i d’un alcalde a cost zero que li ix molt car a Gandia”.