El Grau celebra la festivitat de Sant Antoni este cap de setmana

Este cap de setmana se celebrarà la Festa de Sant Antoni al Grau de Gandia amb diverses activitats programades per a dissabte 21 i diumenge 22. Miguel Angel Picornell, president de la Junta de Districte del Grau, acompanyat de Joanjo Reig, tècnic del Departament d’Escena Urbana i Política Festiva, han donat més detalls en roda de premsa.

Així, la programació del dissabte 21 de gener començarà a les 19 hores amb la cercavila a càrrec del Grup de Dolçainers i Tabaleters del Grau. A continuació, a les 19.30 hores, tindrà lloc el repartiment de dolços i mistela a la plaça de la Mediterrània. Com a novetat, la cremà de la foguera, que serà a les 19.45 hores, es farà també a la plaça de la Mediterrània, que és on planta la Falla Grau.

«Agrair a la Falla Sant Nicolau-Mosquit el fet de que siga en certa manera l’entitat que aglutina tots els esforços per a que siga possible tant la cremà de la foguera, la benedicció d’animals i altres activitats que es faran i a les associacions del Grau que participen en el Porrat», ha expressat Picornell.

Per altra banda, el president de la Junta de Districte ha demanat disculpes per les obres en l’eix de l’entorn de l’església de Sant Nicolau que han modificat certes activitats: «Ens hem d’adaptar a este handicap i la foguera es cremarà on planta la Falla Grau. La benedicció d’animals també es desplaçarà uns metres».

Pel que fa al diumenge, el dia començarà amb el tradicional Porrat d’Associacions del Grau on hi haurà jocs infantils per als més menuts. «Les associacions oferiran els seus serveis creant un ambient de germanor», ha indicat Reig.

El matí acabarà amb un concert de l’artista Flaco Romero a la plaça de la Marina que acudeix amb la seua banda, un trio consolidat en el gènere del pop-rock espanyol amb cançons pròpies. «És un artista al que en breu se sentirà molt per tot el que està creant», ha afegit el tècnic.

A les 10 hores tindrà lloc la missa en honor a Sant Antoni que conclourà amb repartiment de xocolate i pa beneït. A les 11 hores la benedicció d’animals a la plaça Garbí i a les 11.30 hores un concurs que torna a la programació com és el caní de raça i creuats que a més és un acte solidari amb el poble d’Ucraïna.