El Grau torna celebrar les seues tradicionals festes marineres del 8 al 16 de juliol

El Grau es prepara per a dos caps de setmana en els quals es portaran a terme diversos actes per a celebrar les festes en honor a la Mare de Déu Blanqueta i a la Verge del Carme. Els encarregats d’anunciar la programació han sigut el president de la Junta de Districte del Grau, Miguel Ángel Picornell, el tècnic de Política Festiva, Joanjo Reig; el Patró Major de la Confraria de Pescadors del Grau, Domingo Ciurana; la Padrina de les Festes del Grau 2022, Manuela Sánchez, i el seu net i acompanyant, Kevin Ciurana.

Tal i com ha explicat el president de la Junta del Districte, els actes es desenvoluparan entre el 8 i el 16 de juliol. D’entre tota la programació, l’element característic d’esta festivitat és la processó marítima de la imatge de la Mare de Déu Blanqueta. “Jo diria que és la més multitudinària de les que se celebren a la nostra ciutat perquè a la gent del Grau i de Gandia se sumen milers i milers de visitants que estan de vacances o són d’altres punts de la Comunitat Valenciana», ha afegit Picornell.

Despertades; sopars i esmorzars populars; cercaviles; misses, processons;  actuacions musicals. “Hi ha activitats per a tots els públics, des del parc aquàtic fins a música remember a les orquestres”, ha detallat Reig. Segons ha recordat Ciurana, la possibilitat d’oferir este programa és gràcies també a «l’Autoritat Portuària, Capitania Marítima i Delegació del Govern». El Patró Major de la Confraria de Pescadors del Grau ha convidat els grauers i les graueres i a tota la ciutadania en general a gaudir d’aquestes festes.

Finalment, la Padrina de les Festes del Grau 2022 ha expressat la seua “alegria immensa” per assumir el càrrec d’unes festivitats dirigides al gaudi de tota la ciutadania i les persones que vulguen acudir. Estes també comptaran amb l’organització d’una Matinal Motera Solidària, a càrrec d’Alma de Acero, el diumenge 10 de juliol; i amb un certamen d’havaneres de caràcter internacional, ja que participaran el cor Polifònic Malatestiano di Fano procedent d’Itàlia a banda de l’Orfeó Borja de Gandia.

 

PROGRAMACIÓ

-Divendres 8 de juliol a la plaça de l’Orient: 18 h jocs d’aigua; 23:30 h actuació del grup la Sede 2.0; 00:15 correfoc per la Colla de Dimonis Dimolí; i 1:00 h segona part de l’actuació del grup la Sede 2.0.

-Dissabte 9 de juliol: 8 h despertà; 20:30 h concentració de les Quintades a la plaça del Port; 21:30 h passacarrer amb la batucada i el grup 2X4; 22 h sopar de les Quintades a la plaça de la Marina; i 23:30 h actuació de l’orquestra Platino.

– Diumenge 10 de juliol: 9 h matinal Motera Solidària, actuació De la Nada i esmorzar al parc de l’Oller; 21 h XII Festival Nacional d’Havaneres Port de Gandia a l’Església Sant Nicolau.

-Dimecres 13 de juliol al parc de l’Oller: Cinema Solidari d’Estiu amb la pel•lícula “La novia cadàver” de Tim Burton.

– Dijous 14 de juliol: 20 h inauguració exposició de Joan Costa: Gust de mar, al Centre Social Marcel•lí Pérez; 22 h sopar d’entrepà a la Llotja; 23 h arribada de la Mare de Déu Blanqueta per la mar; i 00:30 h discoteca Mòbil Bacarra On tour

-Divendres 15 de juliol: 8 h despertà; 9 h esmorzar de confrares a la plaça de la Llotja; 17:30 h parc aquàtic a la Plaça de la Llotja; 19:15 h cercavila de festeres; 20 h ofrena i missa en honor a la Mare de Déu Blanqueta a l’Església Sant Nicolau; 21 h passacarrer; 21:30 h Concurs de Fideuà de Gandia a la plaça de la Llotja; i 00:00 h nit remember pop rock espanyol, amb els grups EÑE i Los Rayband.

– Dissabte 16 de juliol: 8 h Despertà; 9 h esmorzar confrares a la plaça de la Llotja; 14 h dinar dedicat a la gent gran; 18:30 h cercavila i arreplegada de la Padrina de la Mare de Déu Blanqueta i la Padrina del Verge del Carme; 19 h Missa major a l’Església Sant Nicolau; 20 h processó marítima-terrestre a l’Escollera Nord del Port; 23 h sopar d’entrepà a la plaça de la Llotja; i 00:30 h actuació orquestra Montecarlo