El Grup Municipal Socialista no participarà en la mesa de contractació i abandona el concurs d’idees per a la platja de l’Auir.

El PP passa del concurs “trampa” d’idees per a la platja de l’Auir a una farsa de participació ciutadana tan opaca com les pròpies urnes de votació.

 El regidor del Grup Municipal Socialista i membre d’Els Verds, Joan Lluís Soler, ha anunciat que no participà en la mesa de contractació convocada per a hui, 8 de maig, amb l’objecte de donar a conèixer el resultat de la valoració de les memòries presentades al Concurs d’idees per a la platja de l’Auir i obertura del sobre número 1 “capacitat i solvència”.

Joan Lluís Soler ha recordat que el concurs d’idees amb intervenció de jurat per a la selecció de la idea que millor resolga les actuacions i projectes a executar en el Sector urbanístic de la Platja de l’Ahuir ja “va néixer com a un concurs ‘trampa’ que limitava i excloïa altres possibilitats donat que le prescripcions tècniques del mateix exigeixen dos o tres complexes hotelers, un dels quals en els voltants del riu Vaca, i proposa que els habitatges d’estructures aïllades que es puguen construir també estiguen en eixa mateixa zona humida i, per tant, amb la legislació actual, no urbanitzable”.

Joan Lluís Soler també ha valorat la participació pública oberta el passat 14 d’abril com “una farsa, tan opaca com les pròpies urnes de votació sense cap control que garantira un mínim de serietat i credibilitat”, una participació pública que s’obria a la ciutadania la mateixa setmana que va estar convocada la mesa de contractació per a donar a conéixer la valoració del jurat tècnic i que va estar, finalment, ajornada davant del rídicul públic del govern del PP -i que, hui, tindrà lloc.

El Grup Municipal Socialista ha anunciat també que el membre en el Jurat per al Concurs d’idees per a la platja de l’Auir, el regidor socialista Vicent Mascarell, també abandona el mateix. Un jurat no exent de curiositats com la substitució de dos membres arquitectes del mateix per dos enginyers de camins a instancia de la Conselleria de Territori i Medi ambient, substitució que no va ser comunicada als representants polítics de l’oposició en aquest jurat.