El Grup Socialista lamenta que el PP de Gandia done ara lliçons sobre rebaixes d’impostos en energia i carburants

El portaveu del Grup Municipal Socialista, Vicent Mascarell, ha afirmat hui que “és una vergonya que Víctor Soler intente ara donar lliçons sobre rebaixes d’impostos en energia i hidrocarburs quan Alberto Fabra i Feijóo van posar el màxim d’impostos autonòmics permesos sobre el litre de combustible. Així, 4.8 cèntims era el màxim, i 4.8 cèntims van posar. Per cert, Europa ho va declarar il·legal, i damunt ens tocarà retornar milions d’euros per este tema”.

D’esta manera s’ha manifestat Mascarell després de les declaracions del portaveu del PP de Gandia, Víctor Soler, en referència a la Declaració Institucional que ha presentat el Grup Municipal Popular per a instar el Govern d’Espanya a prendre les mesures necessàries sobre la rebaixa d’impostos de l’energia, l’electricitat, el gas i els carburants.

En este sentit, els socialistes fan una crida al consens perquè s’aconseguisca un gran acord nacional que possibilite una eixida conjunta d’esta crisi. “Confiem que es produïsca un acord entre totes les forces polítiques. Per això, li demanem al PP de Gandia que deixe de fer partidisme i política barata sobre una situació mundial, en la qual les solucions no són fàcils, ni senzilles”, ha puntualitzat Mascarell.

El Grup Socialista també ha remarcat que si existix inflació no és per culpa del govern presidit per Pedro Sánchez. Així, ha aportat dues dades: el mes de febrer passat la inflació a Espanya ha sigut del 7,6%, mentre que en el conjunt de l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmics (OCDE) va ser del 7,2%. “Com es veu, estem en la línia de les altres economies desenvolupades que han patit els efectes de la invasió d’Ucraïna i les sancions i escalades de preus de Rússia”, ha assenyalat.

Mascarell també ha aportat la dada d’inflació al tancament de 2021, que va ser del 6,6% tant a Espanya com en l’OCDE. “Unes dades que desmentixen a aquells que diuen que este problema ve des de lluny, i que ara només ens estem intentant escudar en la Guerra de Putin”, ha indicat.

“El nostre sistema de càlcul de la llum està molt influït pels preus diaris del gas. El president Pedro Sánchez porta un any ja viatjant per Europa sol·licitant mecanismes per a desacoblar el preu de la llum i el gas. Tot indica que ara, és la postura majoritària, i la que es prendrà en el Consell Europeu que té lloc entre hui i demà”, ha conclòs el portaveu del Grup Municipal Socialista.