El IV Basket Summer Gandia se celebrarà del 25 al 27 de juny amb la participació de 80 equips

La regidora d’Esports, Lydia Morant, acompanyada de la presidenta del club Units pel Bàsquet Gandia, Mónica Nogueroles, y el representant de l’empresa Quality Life Sport, Nacho Macipe, ha presentat este matí en roda de premsa la 4a edició del Basket Summer Gandia, un torneig impulsat i organitzat per estes dos entitats en col·laboració amb l’Ajuntament de Gandia que se celebrarà els propers dies 25, 26 i 27 de juny a les instal·lacions esportives de la ciutat i també d’altres municipis com Tavernes, Xeraco i Oliva per la seua magnitud.

Pel que fa a les característiques del esdeveniment, comptarà amb la participació d’uns 80 equips en categories masculines i femenines (des de benjamí fins a sènior), dels quals 60 procedents de distints punts de la geografia espanyola (Madrid, Andalusia; País Basc o Catalunya) i la resta de municipis pròxims a Gandia (Tavernes, València, Xeraco, Cullera, Oliva, Dènia i Xàbia) que es donaran cita aquesta festa del basquet.

“Suposarà un impacte econòmic molt important per a l’hostaleria i el sector hoteler de la nostra ciutat ja que uns 600 esportistes, acompanyats per familiars i equips tècnics, s’allotjaran a la Platja de Gandia durant dos nits generant unes 3.000 pernoctacions”, ha destacat Morant, qui ha explicat que enguany el torneig s’ha traslladat a juny a causa de la pandèmia, fet pel qual ha agraït a l’empresa organitzadora i al club gandià ”per la labor, l’esforç i la sinergia de seguir apostant per Gandia i de posicionar-la com un referent a nivell nacional en l’àmbit de l’esport i del basquet en particular”.

En al·lusió als espais que acolliran la competició, Morant ha especificat que, degut a l’envergadura del esdeveniment, es desenvoluparà tant a les instal·lacions esportives municipals, al pavelló del Raval i pistes exteriors de Gandia, com a instal·lacions del municipis propers com Tavernes, Xeraco i Oliva, els quals han col·laborat a través dels corresponents consistoris.

En el seu torn, Macipe ha posat en valor l’expectació que ha generat el torneig, cosa per la qual “hi ha equips que enguany no han pogut viatjar per la pandèmia però que ja han demanat la preinscripció per a la edició del 2022”. Així mateix, ha agraït a l’Ajuntament de Gandia i al club local l’aposta per l’esport de formació i ha exposat que es tracta d’un certamen molt dinàmic al qual es disputaran 108 partits durant el cap de setmana.

D’altra banda, el representant de Quality Life Sport ha emfatitzat que en aquest context de pandèmia “contem amb un esdeveniment segur i amb uns protocols perquè tots i totes les participants estiguen còmodes i puguen practicar tant el turisme com l’esport amb total seguretat”. Per finalitzar, Macipe ha volgut donar la benvinguda a aquesta competició a El BASKET ES VIDA, una fundació solidària que treballa en la lluita contra el càncer infantil.

Per últim, Nogueroles ha posat en valor la confiança i l’ajuda que facilita Quality Life Sport al club gandià any darrere any.