El IV concurs de cartells ‘Gandia lliure de fum de tabac’ ja té guanyadors

La regidora de Sanitat i Polítiques Saludables, Liduvina Gil, ha anunciat que el jurat del IV concurs de cartells ‘Gandia lliure de fum de tabac’ ha valorat els treballs presentats a esta edició amb l’objectiu de sensibilitzar i prevenir el consum de tabac en la població jove, una iniciativa impulsada per este departament, a través de la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA) i el Centre de Salut Pública de Gandia.

El tribunal de membres avaluadors, que ha estat compost per la regidora socialista; les representants del Departament de Salut Pública de Gandia i de l’Àrea de Cultura, Rebeca Cremades i Amanda Cerdà, i la tècnica de la UPCCA, Eva Maurí, ha seleccionat els cartells guanyadors entre 130 propostes presentades per l’alumnat de 1r i 2n d’ESO dels centres educatius de Gandia.

Així, les persones guardonades han estat les següents:

  • 1r premi: Kristiyana Krasenova Asenova, alumna de 1r d’ESO de l’Escola Pia. El cartell guanyador promocionarà la campanya de la UPCCA de l’any vinent per a esta jornada commemorativa.
  • 2n premi: Miguel Àngel Esteve Vidal, alumne de 2n d’ESO del Col·legi Los Naranjos.
  • Accèssit: Laura Aragonés, alumna del Col·legi Nuestra Señora del Carmen (Calmelites).
  • África Calvillo Herrera, alumna del Centre Esclavas del Sagrado Corazón de Jesús.

Pel que fa al volum de treballs presentats al certamen, l’organització ha destacat un augment de la participació que ha vingut acompanyada de la conscienciació mostrada per l’alumnat enfront del tabac. Els cartells que complien els requisits del concurs estaran exposats al Claustre de la Biblioteca Pública Municipal Central Convent de Sant Roc. L’exposició es podrà visitar fins al dilluns 31 de maig.