El jutge condemna al Govern del PP per no facilitar als Socialistes la relació d'”enxufats” de l’empresa pública

El Jutjat Contenciós-Administratiu nº 10 de València ha condemnat a l’Ajuntament de Gandia per no facilitar al Grup Municipal Socialista la relació de treballadors de l’empresa pública IPG. Per açò, el jutge ha donat la raó al portaveu socialista, Vicent Mascarell, en el recurs que va presentar per a la protecció dels drets fonamentals dels regidors de l’oposició.

Mascarell ha advertit que “si en 10 dies no tenim la informació requerida, emprendrem noves mesures judicials, que no es quedarien en l’àmbit administratiu”.

El portaveu socialista ha destacat que “l’opacitat és la pitjor aliada de la corrupció, i només aquells que tenen alguna cosa que amagar oculten informació”. En este sentit, Mascarell ha indicat que l’acció del Govern local del PP s’ha caracteritzat durant la present legislatura per la seua “opacitat, balafiament i nepotisme”.
Cal recordar que fa un any, un jutge ja va condemnar a l’Ajuntament de Gandia per infringir un dret constitucional tan important com l’accés a la informació i la participació en els assumptes públics dels regidors de l’oposició. Concretament, el Govern local del PP va ser condemnat a facilitar les factures de IPG de l’exercici 2011.

”Hui tenim, de nou, una sentència condemnatòria en este sentit”, ha destacat Mascarell.

“Existeix una cosa pitjor que una Administració siga condemnada per infringir un dret fonamental: que siga condemnada dues vegades pel mateix motiu”, ha posat l’accent el portaveu socialista. Així, Mascarell ha recordat que el regidor del PP Víctor Soler ja acumula dues condemnes per infringir drets fonamentals protegits per la Constitució. “Estes sentències inhabilitarien a Víctor Soler en la carrera del PP gandià per a succeir a Arturo Torró”, ha assenyalat Mascarell.

Cal destacar que el jutge considera que per damunt de la protecció de dades dels treballadors de l’empresa pública, està el dret constitucional a accedir a la informació, “ja que es tracta d’empleats públics els sous dels quals s’integren en el pressupost municipal a través de l’empresa pública”.

Per tot açò, la sentència determina que el dret que té el Grup Municipal Socialista a conèixer el nom i cognoms, les funcions, allò que cobren i com van accedir als seus llocs de treball els més de 100 treballadors reconeguts en IPG, amb el que “es confirma que l’empresa pública és una màquina de malbaratar diners públics de tots els gandians”, ha conclòs Mascarell.