El mes de març es tanca sense incidents destacables malgrat la intensa activitat de Falles i Setmana Santa

La regidora de Protecció, Seguretat i Convivència, Lydia Morant, i el comissari principal i cap de la Policia Local de Gandia, José Martínez Espasa, han fet hui un balanç de les accions realitzades pel cos policial durant el mes de març. El passat octubre, tots dos van presentar la campanya de proximitat que ja ha posat en marxa la policia. Entre altres mesures, van comentar que, a partir d’eixe moment, es duria a terme un recompte mensual de totes les intervencions amb l’objectiu de valorar i destacar les accions més importants en matèria de seguretat.

Morant ha explicat que durant el període analitzat es van dur a terme accions relacionades amb Falles i Setmana Santa, que enguany han tingut lloc amb molt poc de temps de diferència. Així, han destacat les activitats de la festa josefina (albades, paelles, premis, dies centrals de la festa, etc.), i de la posterior celebració de la Setmana Santa (pregó, tamborada, processons, etc.). “Ha sigut un mes molt intens perquè, d’una banda, hem tingut dues festes d’Interés Turístic Nacional seguides i, de l’altra, no sols hem inaugurat la temporada turística, sinó que també vam cobrir totes les activitats del Dia de la Dona i vam rebre la visita dels Reis d’Espanya. Hem fet un esforç molt important per tal que tot eixira bé”, ha afegit.

A més, ha comentat que del 20 al 22 de març tots dos van participar en la conferència internacional del Fòrum Europeu de Seguretat Urbana, que es va celebrar a Brussel·les. “Vam compartir experiències amb altres ciutats del territori i Espasa va fer una ponència, de forma que tinguérem una participació molt destacada com a ciutat”, ha assenyalat.

Respecte a l’apartat del trànsit i la seguretat viària, ha suposat el 29% del treball de la Policia Local durant el mes de març. Hi va haver 61 accidents, 24 dels quals foren amb ferits lleus i un greu. Destaquen també les 16 sancions per alcohol i drogues, i la col·laboració amb la Direcció General de Trànsit en la campanya de cinturons i sistemes de retenció infantil. Esta es va fer de l’11 al 17 de març i, en paraules del comissari, “dels 342 conductors controlats, només 9 no duien el cinturó de seguretat i dels 217 seients de darrere inspeccionats, només 3 no portaven el sistema de retenció infantil adequat”.

En l’apartat de la convivència ciutadana, s’aborden els treballs de les diferents unitats de la Policia Local com són les dels diferents districtes, la Gessamí que lluita contra la violència de gènere o la Kalos que perseguix les conductes d’odi al municipi. “Degut, precisament, a la intensa activitat d’este mes, vam rebre 21 avisos per baralles i 44 per discussions. També es produïren 9 actuacions per violència de gènere, 621 avisos al telèfon 112 de la Generalitat Valenciana i 2.456 telefonades al nostre número”, ha esmentat Espasa.

A més, ha recordat que “durant este període vam estar en el nivell 4 antiterrorista per l’atemptat que es va produir en Rússia, però tant les Falles com la Setmana Santa han sigut tot un èxit”.

Quant a la policia administrativa, Morant ha destacat les 145 actuacions del programa Agent Tutor i 31 intervencions relacionades amb sorolls, molèsties, botellot, etc.

Finalment, tal com ha explicat l’edil socialista, dins de l’activitat de la policia assistencial, hi hagué 7 temptatives de suïcidi i es van realitzar 67 serveis humanitaris relacionats, sobretot, en ajudar a la gent gran que cau a terra, les persones desorientades, etc.