El Museu de Santa Clara acull fins al desembre la mostra ‘La matèria de l’art’

El Museu de Santa Clara acull des de hui la mostra ‘La matèria de l’art’, una exposició que romandrà oberta al públic fins al mes de desembre. Una iniciativa que s’emmarca dins les activitats programades per la celebració de l’Any Jubilar en honor de Sant Francesc de Borja.

Es tracta d’una mostra que possibilita veure algunes de les obres del patrimoni artístic que acull el Monestir de Santa Clara que fins ara no havien estat exposades. Obres com el retrat de sant Francesc de Borja, de l’escola de Valdés Leal. D’esta manera, la mostra no només exposa les obres seleccionades, sinó que n’exhibix l’interior gràcies a la utilització de radiografies, fotografies amb llum ultraviolada o imatges dels reversos de les obres després de passar el filtre de diferents tipus de llums.

L’acte d’obertura de la mostra ha comptat amb l’assistència de l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto; qui ha estat acompanyat per Joan Aliaga, director del Museu de Santa Clara; així com altres membres de la corporació municipal.

Joan Aliaga s’ha referit a la mostra com una exposició que “hem tingut molta cura i on hem escollit una xicoteta quantitat d’obres relacionades amb el sant Patró de Gandia”. El treball ha estat realitzat a les aules i els laboratoris de la Universitat Politècnica, en concret els departaments d’Història de l’Art, i de Conservació i Restauració. “Aquesta exposició mostra els treballs de diagnòstic d’una manera divulgativa i aporta moltíssima informació de les obres als visitants”.

Finalment, José Manuel Prieto ha destacat que esta és una de les tres exposicions amb què es completen les activitats de l’Any Jubilar. Prieto ha informat que el quadre de sant Francesc de Borja, de l’escola de Valdés Leal, ja forma part del patrimoni de la ciutat després d’haver estat adquirit pel consistori. “Este quadre passa ja a formar part de la col·lecció museística de la ciutat que, juntament amb esta col·lecció, ve a engrandir el conjunt de les obres que formen part del nostre llegat”.