El Museu Faller acull a partir de demà la vacunació massiva del professorat

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, la regidora de Sanitat i Polítiques Saludables, Liduvina Gil, l’edila de Polítiques Educatives, Carmen Fuster, el regidor delegat de Falles, José Manuel Prieto, el president de la Federació de Falles de Gandia, Telmo Gadea, i la directora mèdica d’Atenció Primària del Departament de Salut de Gandia, Rosa Andrés, han visitat esta vesprada les instal·lacions del Museu Faller de Gandia on demà s’iniciarà la vacunació del personal docent i no docent dels centres públics, concertats i privats amb edats compreses entre els 18 i els 65 anys.

La mesura mobilitzarà prop de cent efectius durant la vacunació. Esta vacunació massiva contra la pandèmia suposa que 4.812 persones procedents de 120 centres educatius seran vacunades sense que es produïsca una interferència en els horaris lectius dels centres escolars, ja que la iniciativa està programada per als dies 26 de març (vesprada), 27 (matí i vesprada), 31 (vesprada) i dijous 1 d’abril en horari de matí.

Després de la visita a les instal·lacions, Diana Morant ha destacat que “a partir de demà la nostra ciutat viurà un fet extraordinari, històric i esperançador que salvarà moltes vides. Mai ningú va poder pensar que el Museu Faller de Gandia anava a tindre este tipus d’ús. El Museu té una sèrie de característiques que permeten complir amb totes les exigències sanitàries de la Conselleria i que ens servirà com a referent per a la vacunació massiva que s’espera abans de l’estiu” i ha destacat el repte que Gandia haja estat una de les 23 localitats escollides per a realitzar este tipus de vacunacions.

“La societat s’ha hagut d’aturar a causa de la pandèmia, però això no vol dir que la societat no haja reaccionat i este és el cas dels fallers. Un dels col·lectius més afectats per la pandèmia que posa a disposició de la ciutadania el seu edifici per excel·lència. És el gran símbol de com hem afrontat la pandèmia des de la societat gandiana”, ha finalitzat Morant.

Per la seua banda, Rosa Andrés ha recalcat que “la vacunació és l’eina que tenim per afrontar esta situació que ens afecta des de fa més d’un any. El 29 de desembre passat vam començar a les residències sociosanitàries i a partir de demà comencem amb la primera vacunació massiva. Està demostrat que els beneficis de la vacuna són molt més alts que els riscos que puguen haver-hi en forma d’efectes secundaris banals”.

La directora mèdica d’Atenció Primària del Departament de Salut de Gandia també ha destacat que en la posada en marxa d’este dispositiu ha participat a més del personal directiu, personal d’infraestructures, informàtic i administratiu: “Molta gent s’ha implicat perquè açò siga possible i volem agrair a l’ajuntament i al col·lectiu faller la col·laboració perquè este espai siga una realitat. Esperem poder repetir l’experiència amb altres col·lectius”, ha indicat.

Finalment, Telmo Gadea ha posat en valor que el col·lectiu faller ja va posar a disposició de la ciutadania el Museu Faller durant l’incendi de Marxuquera o com a hospital de campanya a l’inici de la pandèmia. “Esta vegada no l’hem hagut d’oferir perquè ha estat la mateixa alcaldessa la que des d’un inici va pensar amb el Museu com a lloc idoni. Este edifici no és un espai estanc sols per als fallers, és un espai que vol formar part de la ciutat i que ha estat adaptat perquè tots els treballadors docents i no docents es troben com si estigueren en un hospital”.