El nou centre de Salut Pública de Gandia obrirà al maig en l’Espai Sanitari Roís de Corella

El conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez, ha visitat hui les instal·lacions de l’Espai Sanitari Roís de Corella de Gandia i ha anunciat l’obertura del nou Centre de Salut Pública del Departament que se situa en este complex sanitari per al mes de maig.

El Centre de Salut Pública es trasllada íntegrament des de la seua actual ubicació al carrer Duc Carles de Borja de Gandia a l’edifici situat al carrer Sant Pere de l’Espai Sanitari Roís de Corella.

En les dues primeres plantes d’este edifici es disposaran les unitats de Seguretat Alimentària, Promoció de la Salut, Salut Laboral, Sanitat Ambiental i Epidemiologia. La tercera planta compta amb biblioteca, sala d’actes i aula de docència, així com els despatxos d’administració i direcció, mentre que la quarta albergarà la Casa del Pacient, destinada a associacions sociosanitàries de la comarca i a una escola de salut.

L’obertura de la Casa del Pacient i del Centre de Salut Integrat que, juntament amb la Plaça de la Salut completen l’Espai Sanitari Roís de Corella, està prevista per a abans d’este estiu.

El Centre de Salut Integrat disposa de consultes de Medicina Familiar, Infermeria i Pediatria, així com Unitat de Salut Sexual i Reproductiva, a més de la Unitat d’Atenció a la Dona (amb consultes de matrona i gimnàs de preparació al part), i la unitat de Cirurgia Menor Ambulatòria.

L’edifici central del nou complex sanitari albergarà l’Hospital de Dia de Salut Mental i la Unitat de Rehabilitació, amb les consultes dels professionals d’estos serveis. També se situarà ací la Unitat de Conductes Addictives, així com consultes d’especialitats hospitalàries.

Tot açò contribuirà a descongestionar el centre de salut de Beniopa i a millorar i aproximar l’assistència sanitària a la població d’esta zona. Està estimat que l’Espai Sanitari Roís de Corella beneficie a aproximadament 15.000 habitants.

La Plaça de la Salut, situada en la part del passeig de les Germanies, comprén una zona verda i un parc que servirà per a integrar el complex amb la ciutat. Les obres d’este nou espai sanitari han suposat una inversió total de 15,3 milions d’euros.

A la visita també han assistit l’alcalde de la ciutat, José Manuel Prieto, la secretària autonòmica d’Eficiència i Tecnologia Sanitària, Concha Andrés, la directora general d’Assistència Sanitària, Marian García Layunta, el director general d’Alta Tecnologia, Inversions i Infraestructures, Jaime Peris, i la secretària autonòmica de Salut Pública i del Sistema Sanitari Públic, Ofelia Gimeno.

La comitiva ha sigut rebuda per la gerent del Departament de Salut de Gandia, Rosa Andrés, el director econòmic del Departament, Antonio Luján, la directora del Centre de Salut Pública de Gandia, María Gironés, el director d’Infermeria de l’Hospital Universitari Francesc de Borja, Jesús Ribes, la directora d’Infermeria d’Atenció Primària, Cristina Altur, i el director mèdic de l’Hospital, Tomás Fuster.

Després de la visita, José Manuel Prieto ha volgut agrair l’interés del conseller perquè les obres avancen en els termes previstos. “Estem davant un espai que resoldrà moltes necessitats dels ciutadans i que ajudarà a tindre la salut com a centre de les nostres polítiques, al mateix temps que millorem l’atenció als nostres ciutadans”, ha indicat.

“El barri de Roís de Corella no tenia un pla B, ni alternativa, i hui és un barri que es revitalitzarà i que guanya una plaça pública dissenyada pels mateixos veïns”, ha explicat l’alcalde, al mateix temps que ha posat en valor les polítiques municipals i de la Generalitat Valenciana com a “polítiques pensades per a generar oportunitats”.

Per part seua, Miguel Mínguez ha posat en valor que este nou espai era reivindicat per la ciutadania i que esta va col·laborar amb el disseny de l’espai. “No es tracta d’un espai només dissenyat per a tractar la malaltia, sinó per a promoure la salut”, ha recalcat.

Un altre aspecte que ha destacat és que un dels pisos dels tres mòduls edificats serà un espai del pacient on “podrà participar, reivindicar i modificar part d’esta infraestructura. En este sentit, divendres passat es va aprovar un decret llei que permet configurar els consells de salut i les taules sectorials per a assessorar sobre la governança i les necessitats d’este espai sanitari”.