El nou Col·legi Les Foies del Grau ja és una realitat

A pocs dies de l’inici de curs, el Pla Edificant, per a la construcció, rehabilitació i millora de tots els centres educatius de la ciutat comença a materialitzar-se en projectes singulars. És el cas del tan esperat nou Ceip Les Foies del Grau. Este migdia s’ha signat l’acta d’ocupació de les instal·lacions, donant per finalitzades les obres de construcció integral, que han comptat amb una inversió de 4,2 milions d’euros “dins d’eixa aposta de la Conselleria d’Educació i de la Generalitat perquè tots els nostres centres educatius, de totes les etapes educatives foren nous o foren rehabilitats. És una aposta formativa, educativa important, però també de ciutat perquè ens permet, en el cas de Les Foies, reparar una reivindicació de molts anys. Una injustícia és que els centres estava en barracons i això s’acaba, es convertix en el centre més modern de la ciutat de Gandia”, ha manifestat l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, qui ha acudit a visitar el nou espai, juntament el director general d’Infraestructures educatives de la Conselleria d’Educació, Víctor Garcia; el vicealcalde i regidor d’Urbanisme, Josep Alandete, i la regidora de Polítiques educatives, Carmen Fuster. Han estat rebuts, per la directora, Ana Hijarro, en representació de la comunitat educativa.

Víctor Garcia, ha volgut fer la vista enrere cap a la situació educativa al nostre territori en el 2014-2015, per tal de posar en valor els canvis en només 8 anys, “una revolució de l’educació valenciana. Probablement els xiquets i les xiquetes de Les Foies quan arriben tenen un banc de llibres, a més e les beques de menjador i que estrenem la gratuïtat d’escolarització dels xiquets de 2 anys. I com no dir també el Pla Edificant. Tot un canvi de paradigma que ha posat ferramentes per ajudar a donar-li el salt qualitatiu que mereixien els nostres xiquets i xiquetes i d’un estalvi econòmic a totes les famílies importantíssim: la xarxa llibres, les beques menjador, la gratuïtat dels 2 anys i el Pla Edificant.

“Continuem en eixa revolució educativa i quant a infraestructures educatives. Però no ens quedem només en fer una escola, sinó que s’aposta per l’eficiència enèrgica, per la confortabilitat tècnica, tèrmica, acústica, saludable; amb renovacions d’aires, climatitzacions. És a dir, els xiquets tenen l’entorn ideal perquè també tenen als professionals ideals com s’ha demostrat i en l’educació pública valenciana el canvi és com de la nit al dia des de 2014”.

Garcia ha assegurat que les inversions educatives continuaran, ja que el Pla Edificant s’ha ampliat recentment en 700 milions d’euros més “i seguirem apostant per dignificar les infraestructures educatives i millorar-les”.

Finalment, Hijarro ha transmés “l’alegria de tota la comunitat educativa. Ha sigut un treball de molts anys. Xiquets i xiquetes han passat la seua infància en infraestructures no adients, però ara podran tornar el dilluns  a un edifici que era un somni fet realitat gràcies a l’esforç i el treball de tota la gent”.

Instal·lacions

El nou Ceip Les Foies tindrà 9 aules generals (3 d’Infantil i 6 de Primària), a més d’altres 3 de xicotet grup i/o suport a la integració (2 aules  + 1 aula educació especial). Quatre seran els espais docents específics: aula d’informàtica, aula de música, taller polivalent i gimnàs (sala poliesportiva, vestuaris, banys, monitor i magatzem). I sis espais docents comuns, més els magatzems/neteja.

Per la seua banda, l’àrea d’administració constarà de 6 espais (3 despatxos, 1 sala de visita, 1 secretaria, 1 sala de professors i 1 sala AMPA. A més de la consergeria i la reprografia. La superfície total construïda és de 2.896,81 m2, mentre que els espais exteriors ocupen 4.793 m2.