El nou Palau de Justícia de Gandia avança amb la licitació de la redacció del projecte

El PSPV-PSOE va celebrar ahir una nova jornada centrada en el sector de la justícia, en la qual van participar com a ponents la consellera i fiscal Gabriela Bravo, i Manolo Mata, portaveu del Grup Socialista a les Corts Valencianes i advocat, juntament amb l’alcaldessa de Gandia i candidata a revalidar el càrrec, Diana Morant. A la jornada es va parlar de drets socials, així com d’inversions i projectes, com el Palau de Justícia.

Durant la trobada, Morant va informar que l’Ajuntament de Gandia, la pròxima setmana publicarà el plec per a la licitació de la redacció del projecte i, tal com va recordar la consellera Gabriela Bravo, en 2020 hauran començat les obres. Si tot marxa segons les previsions, el Palau de Justícia de Gandia estarà a principis de 2021. Este Palau suposa una inversió de 17, 5 milions d’euros, i s’emmarca dins d’un ambiciós Pla d’Infraestructures Judicials de la Conselleria, en el qual la ciutat de Gandia té un pes rellevant. Gandia, capital de la Safor i referent dins de l’entorn de les comarques centrals i de tota la Comunitat Valenciana, no es pot permetre tindre uns jutjats en la situació en la qual es troben, amb expedients amuntonats en caixes i amb condicions de treball molt precàries i obsoletes.

El Palau de Justícia ha sigut demandat des de fa dècades, tant pel col·lectiu de professionals del sector com pels ciutadans, que han vist com mentre la ciutat avançava i creixia i milloraven els serveis, el món judicial es quedava relegat i obsolet per la carència d’inversions durant anys per parts dels governs del Partit Popular a la Generalitat Valenciana. Esta legislatura, gràcies al Govern del Botànic, el Palau de Justícia tornarà la dignitat al sector, millorarà les condicions laborals dels treballadors, que gaudiran d’un espai modern i adaptat a les seues necessitats. A més, dinamitzarà Santa Anna amb tot el moviment i afluència que aporten els Jutjats i integrant definitivament el barri a la ciutat.

2

La justícia és un dels pilars fonamentals de qualsevol societat avançada, lliure i democràtica. “Però si reclamem que la justícia siga àgil, equitativa, accessible i justa, els dirigents polítics hem d’implicar-nos i posar els recursos necessaris perquè això siga possible. Perquè una societat moderna requereix un poder judicial fort i que done resposta a les necessitats de la ciutadania”, va començar l’alcaldessa.

La Generalitat Valenciana, amb els socialistes Ximo Puig i Gabriela Bravo al capdavant, ha demostrat en sols quatre anys la seua aposta per la justícia. “Amb fets, no amb fum, als pressupostos. Feia molts anys que no hi havia una inversió tan important en esta matèria a la nostra ciutat, ja que el PP tenia a Gandia estancada i bloquejada, també, en matèria de justícia”, va assenyalar Morant.

Gandia ha arrossegat des de fa anys una enorme mancança en aquest sentit. I per això “ens sentim tan orgullosos de l’assoliment d’un projecte tan necessari com reivindicat a la nostra ciutat com és el Palau de Justícia”, que contribuirà a aconseguir una justícia més àgil, pròxima i eficaç, donant resposta a una necessitat real d’un servei essencial per a la nostra ciutat.

L’alcaldessa va fer un repàs per algunes de les actuacions més destacades dutes a terme per part del govern valencià, com l’obertura de la nova seu de la Fiscalia, després de molts anys de reivindicacions. En aquest cas, també l’Ajuntament va cedir l’espai a la Generalitat, la qual va invertir al voltant de 600.000 euros. Un altre exemple va ser l’anunci fa uns dies del Consell de Ministres per autoritzar un nou jutjat a Gandia per tal de descongestionar els que actualment donen servei, una reivindicació que Gabriela Bravo manté des de fa anys.

3

“Amb estos exemples podem dir que s’ha fet més per la justícia a Gandia en quatre anys que en les últimes dècades. I això ha pogut ser gràcies als socialistes”. De fet, Gandia és la tercera ciutat que més inversió rep de la Generalitat Valenciana després de les capitals Alacant i València. En aquest cas, més de 54 milions d’euros en sanitat, educació i justícia.

Manolo Mata va fer un extens i detallat repàs pels governs populars a la Generalitat Valenciana i les conseqüències nefastes que han deixat a la població. Tres de quatre presidents que han passat per la justícia i 13 consellers imputats; pujada d’impostos, de taxes universitàries i reducció de beques; acomiadament de 6.000 mestres interins; una llei de dependència oblidada, etcètera. “La gent es pensa que els drets de les persones, i els de les dones, han caigut del cel. Però la veritat és que totes les mesures socials han sigut de la mà dels socialistes. L’esperança de la derrota de la dreta són les dones”.

 En eixe sentit, la consellera Gabriela Bravo va apuntar: “Si volem avançar en drets, la justícia ha d’anar per davant”. I això implica garantir un accés en condicions d’igualtat per a tota la ciutadania i, per tant, dignificar el torn d’ofici, que és el que garanteix una atenció gratuïta. “I ha de ser en les millors condicions perquè totes les víctimes puguen tindre les mateixes oportunitats, independentment d’on han nascut o del seu nivell de vida”.