El Palau Ducal acull la iniciativa Espai Interreligiós

La regidora socialista Liduvina Gil, acompanyada d’Estela Pellicer, responsable de programació del Palau Ducal de Gandia han comparegut en roda de premsa aquest matí per a informar de la posada en marxa d’una nova activitat que es desenvoluparà de l’11 de novembre al 5 de desembre. Es tracta de l’Espai Interreligiós, proposta educativa per a escolars, joves i adults que tracta de respondre a preguntes sobre interculturalitat, convivència i racismes, xenofòbies i radicalismes. La iniciativa ha sigut posada en marxa amb la col·laboració dels departaments de Cooperació i Polítiques Educatives.

El seu objectiu fonamental és donar a conéixer la diversitat religiosa per a sensibilitzar sobre la pluralitat cultural i fomentar el diàleg interreligiós. L’Espai Interreligiós és una exposició interactiva que ens ajuda a conéixer la diversitat cultural i religiosa per a prevenir racismes, xenofòbies i radicalismes. Es tracta d’un espai en el qual el visitant va descobrint diversos elements religiosos amb els quals interactuar.

Tal com ha destacat Liduvina Gil, “la societat actual és cada vegada més plural en les seues manifestacions culturals i religioses, donar a conéixer esta pluralitat és fonamental per a combatre les dinàmiques de la por i el rebuig davant la diversitat. Tots hem de sumar esforços per a formar als nostres joves en l’enteniment de les diferents cultures. Un aspecte fonamental per a aconseguir la pau i la cohesió social”.

Per part seua, Estela Pellicer ha explicat que es tracta d’un taller organitzat pel Servei Jesuïta al Migrant (SJM), una xarxa que treballa per la defensa dels drets de les persones migrants i el seu ple accés a la societat. “Ens va semblar una proposta molt treballada i que va dirigida a alumnes de primària i secundària, precisament alumnes que viuen en espais on més interculturalitat existix”, ha assenyalat. Sobre desenvolupar esta activitat al Palau, Pellicer ha al·ludit al fet que es tracta d’un emplaçament de 700 anys d’història on els alumnes podran descobrir la influència de les diferents cultures.