El Papa Francesc autoritza un Any Jubilar a Gandia en honor a Sant Francesc de Borja

L’Ajuntament de Gandia ha mostrat la seua satisfacció davant l’aprovació per part del Papa Francesc de la concessió d’un Any Jubilar en honor a Sant Francesc de Borja. El motiu és el 350 aniversari de la canonització del patró de Gandia i el 450 aniversari de la seua mort. La celebració tindrà lloc del 3 d’octubre de 2021 al 3 d’octubre de l’any 2022.

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha expressat que esta és una excel·lent notícia, donada l’estretíssima vinculació entre Francesc de Borja i la nostra ciutat. “El patró de Gandia, IV Duc de Gandia, III General de la Companyia de Jesús i Marqués de Llombai, no sols va nàixer ací, en el Palau Ducal, sinó que també va contribuir a l’esplendor i enriquiment de la nostra ciutat. Amb els Borja, la saga valenciana més universal, Gandia va viure un renaixement cultural, patrimonial, artístic i econòmic. Van vindre importants escultors, pintors, músics, erudits i artesans, la petjada dels quals ha arribat fins i tot als nostres dies. Per tant, des de l’ajuntament donem tot el nostre suport a la declaració de l’Any Jubilar en honor a Sant Francesc de Borja i contribuirem a ella amb una programació d’activitats”.

Per la seua banda, el regidor d’Escena Urbana i Política Festiva, José Manuel Prieto, ha assenyalat que “des de l’ajuntament sempre hem enaltit i fet costat als nostres ciutadans més il·lustres en companyia de diferents associacions i institucions, i ara no serà menys. Una vegada més, contribuirem amb les activitats que siguen necessàries per a ajudar a fer més gran encara esta celebració”.

Els temples jubilars seran les esglésies que han pertangut a la Companyia de Jesús en l’Arxidiòcesi de València, entre les quals es troben la Insigne Col·legiata de Gandia, la capella del Palau Ducal, i parròquies el titular de les quals és Sant Francesc de Borja, com ara la parròquia de Sant Francesc de Borja a Gandia.