El Pla Corresponsables s’inicia esta Pasqüa amb dues Escoletes gratuïtes a Marxuquera i Roís de Corella

El Departament d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives, amb la seua regidora Juana Navarro; i el d’Infància, amb la seua edil Liduvina Gil, han presentat este matí la posada en marxa del Pla Corresponsables, un projecte subvencionat per la Generalitat Valenciana per al desenvolupament de borses de cura professional per a famílies amb fills i filles menors de catorze anys.

“El seu objectiu és iniciar el camí cap a la garantia de l’atenció com un dret en Espanya des de l’òptica de la igualtat entre homes i dones”, ha explicat Navarro. Els projectes, que s’emmarquen dins del Pla Corresponsables, oferiran serveis per a ajudar a les famílies a la conciliació a través d’activitats on es fomentarà la cultura, la coeducació, la participació, l’educació emocional i ambiental i la interculturalitat.

Les dues primeres activitats d’este programa seran dues escoletes als barris del Roís de Corella i Marxuquera gratuïtes per als xiquets i xiquetes empadronats a Gandia. “És molt important que no supose una despesa econòmica per a poder arribar a totes les persones i conciliar la seua situació laboral amb la familiar”.

L’Escola de Pasqua al Roís de Corella se celebrarà del dia 19 al 22 d’abril al Centre Cívic. Els xiquets i xiquetes d’entre 6 a 12 anys podran participar de 9 a 13 hores a les diferents activitats: manualitats, jocs, esports, tallers, animació lectora… Les inscripcions podran realitzar-se des de hui, 6 d’abril, fins al pròxim dimarts dia 12 a través del correu casalestiualrois@gmail.com i/o el telèfon 659300166 (horari d’atenció 17-20?h).

Per altra banda, els tallers de Pasqua a l’Escoleta de Marxuquera seran els dies 19 i 21 d’abril per als xiquets i xiquetes de 5 a 12 anys. El dia 19 seran tallers dedicats a l’Ou de Pasqua, mentre que al 21 hi haurà jocs de Pasqua. “L’horari serà de 18 hores fins a que es cansen. Tot i que estes servixen de recurs per a moltes famílies, el principal és que els xiquets gaudisquen d’aesta festivitat”, ha conclòs Gil.