El Pla de Manteniment i Millora de Vials d’enguany continua a bon ritme

El regidor de Serveis Bàsics a la Ciutadania, Miguel Ángel Picornell, ha comparegut este matí en roda de premsa per a informar dels treballs de millora de carrers que es faran a la nostra ciutat gràcies al Pla de Vials del 2021 i que afectaran durant els pròxims dies als carrers Illes Canàries, Goleta i Tetuà. Cal destacar que en el que va d’any, el Pla de Vials ha suposat ja una inversió de més de 400.000 euros.

En primer lloc, l’edil socialista ha informat que en estos moments s’està acabant l’actuació integral al carrer Marroc, que comprenia la renovació de les conduccions d’aigua potable, voreres i vials. Una actuació que ha comptat amb una inversió superior als 200.000 euros. A esta actuació se suma ara la instal·lació dels quatre passos de vianants en el nou boulevard de la platja, amb un pressupost de 70.000 euros.

Sobre l’actuació al carrer Illes Canàries, que té un pressupost de 34.000 euros, Picornell ha explicat que es tracta d’una actuació amb caràcter d’urgència en tant que serà part de l’itinerari de l’eixida de la setena etapa de la Volta Ciclista a Espanya el pròxim 20 d’agost i que afectarà al tram comprés entre el passeig marítim Neptú i el carrer Clot de la Mota. Sobre els terminis que ha tingut esta actuació, el regidor responsable de Serveis Bàsics ha informat que a finals de maig el personal tècnic de la prova va perfilar amb els departaments d’Esports i de Trànsit i Mobilitat el recorregut urbà, decidint que l’eixida neutralitzada es farà des del passeig marítim i passarà pel carrer Illes Canàries per anar a buscar l’eixida de la platja des del boulevard de l’antiga carretera Natzaret-Oliva.

“És en este moment i no abans, quan es posa en marxa la maquinària tècnica i administrativa. S’ha hagut de redactar un projecte que havia de tindre el vistiplau dels departaments d’Urbanisme i Intervenció i que va ser aprovat per la Junta de Govern, circumstància que es va produir el 21 de juny. Fets tots estos tràmits, l’última paraula la tenen les empreses que servixen aglomerat de l’asfalt, que no vénen quan un ajuntament ho necessita sinó quan tenen disponibilitat. Així, ha estat esta setmana quan hem tingut llum verda per a fer les obres. Unes obres que causaran problemes mínims al veïnat, ja que demà es fresarà, dijous s’asfaltarà i divendres es pintarà de manera que el cap de setmana el carrer ja estarà a ple funcionament”

Picornell ha explicat que “he fet esta exhaustiva explicació per si algú té la temptació d’apel·lar a eixa norma no escrita de no fer obres a la platja a l’estiu. Ens trobem davant d’un cas extraordinari que no s’ha pogut dur a terme abans per les raons esmentades”.

Paral·lelament i aprofitant l’estada a la platja de les empreses d’asfaltat, s’actuarà al carrer Goleta del Grau, en el tram que va des de la rodona de l’avinguda del Port fins a la de l’avinguda del Grau. També serà una obra de breu durada amb fresat, asfaltat i pintat del vial. El pressupost és de 32.000 euros.

Finalment, el regidor socialista ha informat que la intervenció al carrer Tetuà, que comprén des de la rodona de l’avinguda de Villalonga fins a la de l’avinguda del Raval, es posposarà fins a la finalització de les obres en el pont d’Alacant.