El ple de Gandia aprova el pressupost de 2021, la plantilla de personal i la suspensió de la taxa d’ocupació de la via pública

El ple ordinari del mes de gener celebrat telemàticament hui ha aprovat amb els vots a favor del PSPV-PSOE i Compromís Més Gandia Unida, l’abstenció de Ciudadanos i els vots en contra de PP, el pressupost municipal per a 2021. D’altra banda, també s’ha donat suport amb els vots favorables dels grups municipals que integren el Govern local i Ciudadanos, i l’abstenció del PP, la plantilla de personal per a este exercici, dos documents que marquen el funcionament del consistori gandià per  enguany.

El principal acord ha estat l’aprovació del pressupost per a 2021. Els comptes municipals compten amb un capítol d’ingressos de 85,3 milions d’euros i unes despeses per valor de 84,6 milions d’euros i han estat aprovats per primera vegada en el mes de gener després d’una dècada. Sobre els comptes municipals, l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha destacat que “hui hem aprovat un document que ens ajudarà a afrontar les conseqüències de la pandèmia i a reactivar econòmicament els sectors productius de la ciutat. Totes les administracions ens hem alineat per aconseguir que Gandia no pare i genere oportunitats per als nostres ciutadans i empreses”.

Pel que fa a la plantilla de personal de 2021, un document que a més ha comptat amb el suport dels sindicats i que contempla algunes de les propostes fetes pels mateixos per al present exercici, el regidor de Recursos Humans, José Manuel Prieto, ha volgut agrair en primer lloc el vot favorable de Ciudadanos i ha destacat que des del seu departament “seguirem treballant, entre tots, per enfortir l’administració sense oblidar l’objectiu: prestar millors serveis públics, millorar les condicions de vida dels gandians i generar oportunitats d’ocupació pública. La millora de les polítiques públiques és una millora de la Gandia per la qual treballem” i ha afegit que “fer més amb menys, ser més eficients i treballar junts per enfortir-nos i enfortir la ciutat que volem”.

Finalment, el ple de l’ajuntament ha aprovat per unanimitat la modificació fiscal de la taxa d’ocupació de via pública per a 2021. Esta acció ja es va impulsar l’any passat a l’inici de la pandèmia a proposta del fòrum socioeconòmic on estan representades les forces polítiques, sindicats i organitzacions empresarials i va ser novament acordada en la reunió d’este organisme celebrada esta mateixa setmana. La mesura té com a objectiu ajudar a pal·liar les conseqüències que la pandèmia està tenint en un sector tan important com l’hostaleria.