El Ple de l’Ajuntament de setembre aprovarà la reincorporació de Gandia a la Mancomunitat

La Comissió del Ple de Govern Interior ha donat hui un pas més per a la reincorporació de Gandia a la Mancomunitat de Municipis de la Safor, la qual finalitzarà este mes amb l’aprovació per part del Ple de l’Ajuntament d’esta mesura que era un dels principals compromisos electorals del PSPV-PSOE de Gandia.

El regidor socialista i vicesecretari Institucional d’esta formació política, José Manuel Prieto, ha recordat que amb esta mesura finalitza l’execució d’una sentència on s’anul·la l’acord plenari adoptat durant la legislatura de PP, amb el qual els populars van decidir eixir de manera unilateral de la Mancomunitat. Una decisió davant la qual va ser interposat un recurs d’alçada per part de l’ens comarcal on se sol·licitava la nul·litat dels acords, tal com així va succeir amb el dictamen del Tribunal Superior de Justícia (TSJ) de la Comunitat Valenciana.

Una decisió a la que l’actual Govern local no es va oposar i va acatar després haver d’abonat els prop de 800.000 euros que va costar la decisió adoptada pel PP en el Ple de l’Ajuntament de març de 2013. “Nosaltres acatem la sentència perquè compartim la visió de la Mancomunitat. Gandia no pot mirar d’esquena a la resta de localitats de la Safor”, ha destacat Prieto, qui ha informat que l’actual govern s’ha limitat a complir amb les instruccions de l’assessoria jurídica sobre com actuar en este cas.

Ara, resta que el pròxim plenari nomene als dos representants que li corresponen a Gandia, entre els quals estarà l’alcaldessa de la ciutat, Diana Morant, i un altre regidor/a de la Corporació municipal que prendran possessió dels seus càrrecs en el proper plenari de l’ens comarcal.

Sobre l’actitud del PP en este cas, l’edil socialista ha assenyalat que “no només van trencar unilateralment la Mancomunitat amb esta decisió, sinó que van deixar un deute de 800.000 euros que vam haver d’anar pagant a poc a poc durant la passada legislatura”.

Finalment, Prieto ha indicat que “una vegada formalitzada la nostra reincorporació podrem gaudir dels serveis que es presten a la Mancomunitat i, a més, creiem que es poden complementar els serveis que donem les administracions. La reciprocitat serà mútua i, al final, tots guanyem amb esta mesura”.