El PP acumula en les dues primeres setmanes de 2013 més de 5,3 milions de deute extrapresupuestari a proveïdors

El grup municipal socialista en l’Ajuntament de Gandia ha denunciat hui que el Govern del PP ha acumulat en les dues primeres setmanes de l’any 2013 més de 5,3 milions d’euros en factures destinades a pagar als seus proveïdors que no estan incloses en cap partida pressupostària. Per als socialistes, aquesta dada reflecteix una vegada més “el desastre de la gestió econòmica del PP a Gandia”.

Només quinze dies després que començara el nou any i abans de presentar el pressupost per a 2013, el PP ja s’ha gastat 5.375.412 euros fora dels comptes municipals. Una despesa que es produeix mentre els populars segueixen presentant fastuosos projectes “que són fruit únicament dels capritxos de Torró i dels seus compromisos partidistes”, segons ha explicat la regidora socialista Ana García.

Abans de pagar el que deu als proveïdors, Torró s’estima més donar prioritat a projectes com el de la construcció d’un camp de golf enla Marjal, que posa en perill un dels principals paratges naturals de la ciutat, el rescat de taxis o el pagament d’1,5 milions d’euros per a comprarla Citroen, dues iniciatives que responen als seus compromisos partidistes.

A més, el PP també dóna prioritat a desfer tot el fet pels socialistes en la ciutat, en lloc de destinar els diners dels comptes municipals a pagar el que deu als proveïdors. Els socialistes s’han referit així, per exemple, a la implantació de l’Urbanet, un nou sistema de transport públic més car i menys pràctic.

Els socialistes també han explicat que una gran part d’aquestos 5,3 milions d’euros en factures extrapresupuestaries, més de 760.000 euros, “es destinaran a pagar la guerra del fem de Torró i Rus”. En aquest sentit, han recordat que la tossuderia de Torró en la seua batalla contra el Consorci va provocar que la ciutat de Gandia pague més pel tractament del seu fem.