El PP amaga retallades significatives en el servei de l’Urbà

El regidor del PSPV-PSOE en l’Ajuntament de Gandia i anterior responsable de Mobilitat, Vicent Mascarell, ha fet públiques hui algunes dades que el govern del PP va amagar, conscientment, quan va presentar els canvis en l’Urbà. Unes mesures que suposen “un nou retall brutal a un servei públic que afecta, com sempre que retalla el PP, als mateixos: ciutadans i treballadors”.

Així, segons ha explicat Mascarell, a la mesura de fer pagar pel servei a joves estudiants i a persones majors usuàries de la Targeta Daurada, cal sumar altres mesures com la reducció de fins a sis conductors d’autobús o la supressió d’un vehicle per cada línia (passant de tres autobusos a només dos per cada itinerari). Unes mesures que comportaran un augment del temps d’espera en la parada, que passarà de 15 a uns 22 minuts.

Per a Vicent Mascarell, aquestes mesures que el PP va amagar a l’opinió pública quan va presentar els canvis en el servei, suposen “un nou atac a un servei públic de la ciutat que ja advertíem els socialistes que tindria lloc”. Un retall que, sobre tot, els socialistes lamenten perquè demostra “que el govern del PP de Torró continua tenint diners per al que vol: fa uns dies en tenia per a regalar entrades als bous en un ‘alarde de generosidad’ i ara no en té per a garantir un servei públic que facilita la mobilitat a moltes persones amb problemes”.

Mascarell ha lamentat que, amb aquestes decisions i la manera de portar-les a terme, el govern del PP haja trencat el consens amb que va nàixer a Gandia el servei de transport públic conegut com a l’Urbà. El regidor socialista ha recordat que “tot el projecte es va abordar amb l’oposició, els veïns i altres sectors de la societat als quals ara no se’ls ha demanat opinió per a portar a terme les modificacions”.

Per tot això, els socialistes van votar ahir en contra del paquet de mesures proposat pel PP a la Comissió Informativa d’Administració i Modernització, oposant-se de manera més contundent si cap a la mesura que consideren més injusta: la de cobrar pel servei a les persones majors i als joves estudiants.

Per a Mascarell, és “una constant en les retallades i les suposades mesures d’estalvi del PP fer pagar sempre als mateixos, a les persones més dèbils i que més ajuda necessiten: les persones majors, a les que els han fet la vida més cara amb el copago farmacèutic, i els joves, que malgrat ser els qui més pateixen l’atur, els han incrementat taxes universitàries i ara, a Gandia, el transport públic”.