El PP de Gandia incompleix la seua promesa electoral i anuncia un augment dels impostos municipals

El govern del PP de Gandia ha tret a la llum els pressupostos de 2012 en els quals confirma que el seu programa electoral era una mentida. I és que a l’augment de l’atur en estos primers mesos de govern cal afegir ara un augment dels impostos que hauran de pagar els gandians per a cobrir els pressupostos de la ciutat.

Torró incompleix així una de les seues promeses més importants: mantenir (o fins i tot, segons ell mateix va dir, reduir) els principals impostos municipals com l’IBI o l’impost dels vehicles. En un moment de crisi tan greu com l’actual, els gandians hauran de pagar fins a un 25% més per l’IBI esta legislatura.

Però Torró no només trenca la seua promesa amb l’augment dels impostos, donat que continua destruint ocupació amb una retallada dràstica del personal de l’Ajuntament que arriba fins al 20%, acomiadant a personal interí i a comissions de servei (12 policies locals menys). Una mesura que afectarà, segons els primer anàlisi, a més de 50 treballadors municipals, entre els quals els més afectats són interins, educadores d’escoletes i Policia Local.

Per als socialistes, aquests són els pressupostos més durs de la història de Gandia en matèria impositiva i de personal. Una decisió que suposa una contradicció amb les xifres presentades. I és que si Guillermo Barber va anunciar en reiterades ocasions a l’inici de la legislatura un retall del 25%, finalment el pressupost suposa un increment de prop de 8 milions d’euros respecte a l’exercici anterior.

A més, els socialistes han criticat que Torró s’està burlant de la ciutadania perquè se n’ha anat de vacances a Argentina en la setmana més important del seu primer any de legislatura.