El PP de Gandia demana que s’elimine el conveni de Foment d’AIC, aprovat amb el suport de tots els grups polítics

El Partit Popular torna a demostrar les seues incoherències i contradiccions amb les esmenes que ha presentat al pressupost municipal de 2021, demanant l’eliminació de la partida econòmica referent al conveni plurianual que té signat l’Ajuntament de Gandia amb Foment d’Agricultura, Indústria i Comerç (AIC). Un conveni, paradoxalment, aprovat amb el suport de totes les forces polítiques representades en el consistori gandià ­–inclòs el PP–.

“Volem denunciar la incongruència del PP de Gandia que demostra, una vegada més, el seu escàs rigor pressupostari. Si els socialistes ja vam advertir del desgavell i la situació absurda que van oferir els populars quan volien llevar-li els diners a la Protectora d’Animals, hui volem evidenciar que han volgut tombar un conveni que ja estava signat amb Foment d’AIC i està aprovat, curiosament, amb la unanimitat de tots els grups polítics”, ha assenyalat el regidor socialista Salvador Gregori.

Des del PSPV-PSOE de Gandia es posa de manifest que amb la presentació d’esta esmena, el Partit Popular està pretenent “tancar les portes” a una entitat com Foment que, precisament, sempre s’ha brindat i li ha obert les seues portes als populars quan així ho han sol·licitat per a dur a terme actes públics, com ara mítings en campanyes electorals o el seu tradicional brindis de Nadal. A més, des que el PP de Gandia es va veure obligat a abandonar la seua seu local ubicada en el cèntric carrer Duc Carles de Borja, utilitza els salons de Foment per a celebrar les seues assemblees de militants i simpatitzants.

“Foment d’AIC és un lloc d’encontre de tota la ciutat, i les seues portes sempre estan obertes a qualsevol iniciativa social, cultural, formativa o empresarial. I, amb esta proposta tan hipòcrita, es demostra que el PP continua sense saber per on va en matèria econòmica a Gandia”, ha recalcat Gregori.

Foment d’AIC, que ja té quasi cent anys d’història, és una entitat emblemàtica de Gandia que hui en dia es caracteritza per la seua independència i pluralitat, impulsant activitats d’accés lliure i gratuït a tota la xarxa social, cultural, empresarial i política de la ciutat. En l’actualitat, ha evolucionat adaptant-se als nous temps i es presenta a la societat gandiana com a una entitat renovada i moderna, on destaquen aquelles activitats que s’organitzen en les seues instal·lacions orientades als emprenedors de Gandia i la comarca.

Durant els últims anys Foment d’AIC ha destacat per posar les seues instal·lacions a disposició dels agents econòmics i socials de Gandia per a l’exercici de les seues activitats. Així, a hores d’ara acull les seus de destacades associacions empresarials com ara la Federació d’Associacions d’Empresaris de la Safor (FAES) que aglutina a més de 3.000 empreses associades, la delegació de la Confederació Empresarial Valenciana (CEV) o el Cercle d’Economia de la Safor (CES).

Al mateix temps, s’organitzen tota classe de cursos, conferències i simposis, sobretot destinats al teixit comercial, turístic i empresarial de Gandia per a millorar les seues capacitats professionals. També es desenvolupen exposicions, presentacions de llibres o concerts, així com reunions i assemblees d’organitzacions socials, culturals, artístiques i esportives de la ciutat com el CF Gandia.

Per tant, amb el conveni plurianual de col·laboració establert entre l’Ajuntament de Gandia i Foment d’AIC dotat amb 40.000 euros –que el Partit Popular ha demanat sorprenentment eliminar–, es pretén treballar conjuntament en benefici de tota la ciutat facilitant tota mena de relacions bilaterals i d’utilització de sales per part de qualsevol col·lectiu, com el PP de Gandia.

“El Partit Popular té tot el dret del món a plantejar esmenes, i nosaltres tenim l’obligació d’elaborar uns pressupostos municipals. Però, si tenim en compte la seua tradició pressupostària –fent tres pressupostos il·legals quan governava–, era d’esperar que ara aportara poc. I, a la vista de les esmenes tan desgavellades que ha presentat el seu portaveu temporal, com la del conveni amb Foment, açò encara es ratifica més”, ha conclòs l’edil socialista i responsable d’Economia i Hisenda a l’Ajuntament de Gandia.