El PP de Gandia retalla “dràsticament” en educació a col•legis i universitats

La regidora del Grup Municipal Socialista en l’Ajuntament de Gandia i anterior responsable en matèria d’Educació, Liduvina Gil, ha criticat hui que els pressupostos de 2012 del PP per a Gandia suposen retalls “dràstics” en educació en partides que afecten a col·legis públics i universitats.

Segons ha explicat Gil, el retall més alarmant és el que fa referència a la despesa de manteniment dels centres educatius, que passa de 600.000 euros a 90.000. Una reducció de més de mig milió d’euros que cal sumar al retall que també ha realitzat la Generalitat Valenciana en aquest sentit i que farà que “els centres educatius de Gandia es troben amb moltes més dificultats per al seu normal funcionament”, ha dit Gil.

Però Torró no només ofegarà als col·legis de Gandia, també ho està fent al teixit universitari, “tirant per terra els esforços de molts anys per tal que Gandia tornara a ser un focus de l’educació universitària”. Així, la partida destinada a la Universitat Nacional d’Estudis a Distància (UNED) s’ha reduït en un 50%, passant de 126.000 euros a 63.000 euros.

Aquesta retallada suposarà, segons han confirmat fonts de la UNED, una més que probable retallada en especialitats ofertes a Gandia, que actualment es troba en més de huit. Gil ha lamentat que després de 25 anys instal·lada a Gandia, la UNED siga víctima de l’arraconament de Torró a les Universitats, dificultant així la feina a una institució molt demandada actualment, quan la crisi ha provocat que moltes persones majors tinguen interès per tornar a cursar estudis superiors.

A més, des de la UNED han informat que els impagaments dels deutes del govern de Gandia, que no ha abonat ni el pagament de final d’any a 2011 ni el del primer quadrimestre de 2012, ha provocat que els professors de la UNED no hagen cobrat algunes nòmines. Sens dubte, es tracta d’una nova punyalada a l’educació, com les patides per l’edifici Innova, la UPG, la UPV o el Centre Internacional, les relacions amb els quals estan totalment gelades pel despotisme de Torró.

“Si no han pagat abans és perquè no han volgut”

Liduvina Gil ha assegurat que tant els deutes amb les associacions culturals com el de les esportives i les socials s’ha degut a que el PP de Torró “no creu en absolut amb ells i ha preferit gastar-se els diners en altres coses menys necessàries abans que en garantir el seu funcionament”.

Gil ha recordat als regidors del PP que governen des de 2011 i que els pagaments “ja eren responsabilitat seua en aquell moment”, però per a Gil, han preferit gestionar els ingressos de l’IBI i altres “en polítiques tan poc beneficioses com la boxa, concerts, platges artificials, donacions a televisions privades o els 40 testos que ha posat a la Vila Nova”.

Gil ha sigut especialment contundent quan ha recordat al govern del PP que l’any passat els socialistes van donar més de 1.500 beques de menjador a famílies necessitades i que, enguany, el PP “ha amagat aquesta llista perquè saben que han donat molt poques i no sabem ni amb quins criteris”.