El PP de Gandia va contractar a través d’IPG més d’1.100.000 € en assessorament legal  

Gandia 17 de novembre 2015.-El Partit Popular de Gandia no està autoritzat a l’hora de criticar la contractació de serveis jurídics externs per part d’aquest govern“. D’aquesta manera s’ha expressat el regidor responsable de Contractació, Jose Manuel Prieto qui afegia: “El PP és perfectament conscient que no hi ha cap advocat penalista a la plantilla del consistori. En la passada Junta de Govern el lletrat Titular de l’Ajuntament de Gandia ho va certificar i que per tant, hem hagut de realitzar una contractació menor a 18.000 € que no requereix concurs. L’advocat triat és Professor de Dret Penal a la Universitat Jaume I de Castelló i ha participat en l’acusació popular dels casos Gürtel i Fabra amb una trajectòria més que destacada en el seu camp”.

Cal recordar que de la passada legislatura, l’actual executiu va haver d’aprovar més de 180.000 € en factures impagades a un conegut bufet d’advocats que era habitualment contractat per l’anterior govern.

A més, l’actual executiu ha trobat diverses factures emeses a l’empresa pública per imports molt superiors als 15.000 € (com a màxim) que es pagaran a l’encarregat de representar a l’Ajuntament de Gandia en la personació en la investigació judicial del conegut com a Cas Púnica.

D’una banda, hi ha factures per un import total de 503.000 € del bufet Uría Menéndez de la passada legislatura i més de 600.000 € de diversos despatxos d’advocats facturats a la empresa pública IPG corresponent als últims dos anys de la passada legislatura.

Totes aquestes factures es corresponen al període de temps transcorregut entre els anys 2013 a juliol de 2015, ja que ha resultat impossible trobar més documents, perquè les anteriors es van esborrar pel “virus” que va afectar els ordinadors de l’empresa pública.

El PP de Gandia contrató a través de IPG más de 1.100.000 € en asesoramiento legal. La mayoría de los gastos corresponden a los años 2013 hasta junio 2015