El PP de Gandia va rebutjar una proposta del PSPV per a oferir preus reduïts de la UPG a estudiants, jubilats i aturats

El PSPV-PSOE en l’Ajuntament de Gandia va presentar a la Comissió Informativa de l’àrea de Cultura una contraproposta de preus per als cursos i activitats de la Universitat Popular de Gandia (UPG) en la qual es tenien en compte les dificultats econòmiques dels grups socials que més demanden accedir a aquestes propostes: jubilats, estudiants i aturats. Una proposta que el govern del PP va rebutjar, aplicant un increment dels preus que dobla la quantitat que es cobrava fins ara.

Tal i com ha explicat el regidor socialista Jesús Garcia, el PSPV-PSOE entenia la necessitat d’un augment de preus “tenint en compte la situació econòmica actual i els esforços que cal prendre”, però el que van demanar va ser “un augment gradual i que tinguera en compte les dificultats econòmiques que viuen també algunes de les persones que, habitualment, més s’interessen per aquests cursos”.

Així, els socialistes van demanar que els preus es mantingueren per a jubilats, estudiants i aturats, proposant preus de 42 euros per als cursos (21 amb reducció), 30 i 16 euros per als tallers (15 i 8 amb reducció) i 3 euros per a activitats obertes. Per a la resta de la població, el PSPV acceptava els preus proposats pel govern local, atenent al fet que durant 15 anys s’havien mantingut els mateixos preus.

Tot i ser aquesta una mesura més justa i que tenia en compte les necessitats i la sensibilitat econòmica dels sectors més castigats per la crisi, el govern del PP de Torró va preferir optar per un increment dels preus que Garcia qualifica com una “aberració” que fa que “la Universitat Popular deixe de ser popular per a ser elitista”, acabant amb un model aplaudit i que arribava a tota la població.

I és que per a Garcia, els increments de preus, que arriben a ser de quasi el 100% en els preus normals i que supera el 200% en els preus reduïts, són una demostració més de que “el PP només creu, aposta i fomenta una educació elitista i només apta per a rics, tant a Gandia com a la Generalitat Valenciana amb Fabra i a Espanya amb Rajoy”.